11.9 C
London
Friday, November 19, 2021
11.9 C
London
Friday, November 19, 2021

Chinezii vor sa construiasca un nou centru financiar in Londra

4 dintre cele mai mari banci din China au convenit in aceasta luna sa finanteze prima etapa a unui proiect de 1,7 miliarde de lire sterline, prin care un doc vechi din cartierul londonez East End va fi transformat intr-un hub de afaceri asiatic.

Investitiile chineze in proprietati londoneze sunt pe cale sa atinga in acest an 4 miliarde de lire sterline, depasind recordul din 2015 cu o treime, potrivit datelor CBRE Group, relateaza Bloomberg.

Cu toate ca votul pro Brexit al britanicilor a redus preturile imobiliare pentru cumparatorii chinezi, prin deprecierea lirei fata de yuan, profitul pe termen lung va depinde in parte de impactul iesirii tarii din UE asupra chiriilor si valorii proprietatilor, prin diminuarea rolului Londrei de centru financiar.

- Advertisement -

Cresterea investitiilor in Londra coincide cu intensificarea achizitiilor chineze de proprietati in strainatate, determinata de preturile mari si scaderea oportunitatilor de investitii in proprietati comerciale din China.

De la referendumul pentru Brexit din iunie, cumparatorii din cea mai populata tara a lumii au cheltuit 600 de milioane de lire in Marea Britanie, potrivit datelor CBRE, care exclud achizitiile efectuate de persoane fizice.

Astfel, China Minsheng Investment a cumparat sediul central al Societe General din Londra, pentru 84,5 milioane de lire. China Vanke a preluat Ryder Court, o cladire de birouri din Mayfair, pentru 115 milioane de lire, iar Kingboard Chemical Holdings a cumparat luna trecuta Moor Place, in districtul financiar City of London, pentru 271 milioane de lire.

Valoarea birourilor din City of London a scazut in iulie cel mai mult in ultimii sapte ani, din cauza temerilor ca va scadea rata de ocupare, iar chiriile vor fi mai mici in urma Brexit, care ar putea determina companiile sa isi transfere angajatii in strainatate.

Deocamdata, insa, nu este sigur ca Brexitul va avea loc, un document intern aratand ca Guvernul britanic nu are nici plan, nici strategie, iar Inalta Curte a decis ca e nevoie si de un vot in Parlament.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: