18.1 C
London
Thursday, August 26, 2021
18.1 C
London
Thursday, August 26, 2021

China a acuzat Regatul Unit că a „reacţionat într-o manieră excesivă”

Ambasadorul Chinei la Londra a acuzat Regatul Unit că a „reacţionat într-o manieră excesivă”, cerându-le cetăţenilor săi să părăsească teritoriul chinez, unde a apărut noul coronavirus, relativizând gravitatea epidemiei în raport cu gripa.

Sper că guvernul britanic va adopta un punct de vedere obiectiv şi atent asupra a ceea ce se întâmplă în China“, a declarat Liu Xiaoming, în cadrul unei conferinţe de presă. ”Am spus că o reacţie excesivă nu este utilă. Credem că nu ar trebui să existe o astfel de stare de panică”, a spus ambasadorul Chinei la Londra.

- Advertisement -

Ministerul de Externe britanic le-a recomandat cetăţenilor din Regatul Unit să părăsească China „dacă pot” pentru a reduce riscurile de expunere la noul coronavirus, care a apărut pentru prima dată în decembrie în centrul Chinei.

Ar trebui să ne sprijinim reciproc, în loc să ne slăbim eforturile”, a spus ambasadorul chinez, insistând asupra faptului că epidemia provocată de noul coronavirus ”poate fi controlată, evitată şi vindecată”.

Ambasadorul chinez a amintit că Regatul Unit s-a angajat să urmeze recomandările OMS şi i-a cerut să respecte aceasta pentru a da un răspuns „rezonabil”.

Un al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat duminica în Marea Britanie.

Peste 35.000 de persoane sunt în prezent contaminate cu noul coronavirus în China.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: