9.6 C
London
Wednesday, March 30, 2022
9.6 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Child Benefit (Alocatia pentru copii)

[quote_box_center]Child Benefit ajutor banesc acordat de catre Stat persoanelor cu copii. Acest ajutor este simplu de obtinut si nu depinde de venitul dumneavoastra sau de anii pe care ii aveti de cand locuiti in Marea Britanie[/quote_box_center]

Nici nu conteaza daca copilul dumneavoastra a fost sau nu nascut in Marea Britanie. E necesar doar sa aveti unul sau mai multi copii sub varsta de 16 ani, sau , unul sau mai multi adolescenti sub 19 ani care frecventeaza un liceu.

- Advertisement -

Date importante:

  • Primiti aproximativ £20 saptamanal pentru un copil,iar de la al doi-lea copil 13.40£ pe saptamana
  • Child Benefit poate fi platit intr-un cont bancar sau sub forma unui cec care il puteti incasa la un oficiu postal
  • Child benefit se plateste o data pe luna sau in fiecare saptamana, la alegerea dumneavoastra.
  • Puteti apela la child benefit pentru orice copil care se afla in ingrijirea dumneavoastra

Ce avem nevoie pentru a applica pentru Child Benefit:

  • National Insurance Number
  • Certificatul de nastere al copilului pentru care apelati (original)
  • Bank account in care sa ajunga banii saptamanal/lunar
  • Pasaportul copilului (original)

Nu uitati sa completati formularul: http://www.hmrc.gov.uk/forms/ch2-online.pdf

In Anglia multe familii pot beneficia de alocatia pentru copii (in engl. Child benefit), iar aceasta se plateste parintilor sau tutorului copiilor cu varsta sub 16 ani, sau pana la 20 de ani in cazul in care acestia sunt la facultate cu frecventa la zi.

Mamele primesc formularul pentru alocatia copilului, de obicei, in spital. Acest formular poate fi completat si on-line (http://www.hmrc.gov.uk/forms/ch2-online-stubb.htm),poate fi listat si trimis la adresa: Child Benefit Office, PO Box 1, Newcastle Upon Tyne, NE88 1AA.

[pull_quote_center]Daca familia poate sa primeasca acesta alocatie, depinde de statutul de imigrant. Desigur, cetatenii tarilor Uniunii Europene (UE) si cetatenii elvetieni sau sotii lor, au de asemenea, posibilitatea de a primi acest tip de ajutor. Cu toate acestea, în conformitate cu normele stabilite de Uniunea Europeana, ei ar trebui sa aiba dreptul de sedere in Regatul Unit (in engl. right to reside).[/pull_quote_center]

Dacă tu sau partenerul tau aveti un venit individual de peste 50.000 de lire pe an, atunci persoana cu cel mai mare venit va trebui să plătească înapoi o suma sau toata alocația pentru copii în impozit suplimentar.)

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: