13.6 C
London
Monday, September 20, 2021
13.6 C
London
Monday, September 20, 2021

Channel 4 a pus opt oameni să intre ilegal în Marea Britanie (experiment social)

Opt britanici au acceptat provocarea Channel 4 de a fi scoși din Marea Britanie și, apoi, de a reintra în mod ilegal în țară. Toți cei care au luat parte la acest experiment au reușit să fenteze controalele de frontieră.

Experimentul realizat de Channel 4 a fost aspru criticat de Ministerul britanic de Interne, mai ales că acesta a fost prezentat la scurt timp după moartea celor 39 de chinezi care au încercat să intre ilegal în Marea Britanie, scrie The Sun.

- Advertisement -

Channel 4 a transmis însă că a comandat emisiunea „Smuggled” înainte de incidentul din Essex, ea fiind realizată în contextul în care Marea Britanie se pregătește să iasă din Uniunea Europeană, lucru care îngrijorează opinia publică cu privire la imigrarea ilegală și exploatarea ilicită cu care se vor confrunta migranții odată ajunși în țară. Cei opt oameni care au luat parte la experiment au avut ca scop să ajungă în Marea Britanie prin diferite locații din Europa. „De la bărci la camioane, de la feriboturi, până la mașini cu loc mai mare de depozitare, toți participanții la experiment au încercat rutele care au fost folosite de cei care au încercat să intre în țară ilegal sau de traficanții de oameni sau cei de droguri”, a spus un purtător de cuvânt al Channel 4.

Printre cei care au participat la experiment au fost și cuplul format din asistenta medicală Carolynne, 62 de ani, și soțul ei, David, din Berkshire. 

Ambii au joburi stabile și au respectat mereu legea. În timpul experimentului, Carolynne s-a ascuns fără pașaport într-o rulotă condusă de David. Cei doi au plecat din Franța și au intrat în Marea Britanie fără probleme. După ce au reușit să intre în țară, Carolynne a declarat: „Vreau ca această țară să fie cât se poate de sigură. Ca bunică a patru copii, vreau să fiu sigură că toți cei care vin în țară sunt verificați. Vreau să fiu asigurată că granițele noastre sunt sigure(…). Am fost furioasă să văd cât de simplu a fost să intru așa în țară”.

Nu este clar câți oameni ajung ilegal în Marea Britanie prin metodele expuse de Channel 5, dar cifrele sugerează că cel puțin 34.000 de oameni au intrat anul trecut ilegal în Anglia.

În urma difuzării emisiunii, Ministerul de Interne britanic a mai transmis că forțele de ordine de la frontiere sunt orientate spre criminali care doresc să încalce legea și că toți indivizii care au participat la experiment erau cetățeni britanici deținători de pașaport.

Când există motive să suspectăm o activitate criminală, efectuăm controale riguroase, așa cum demonstrează cele 50.000 de detectări și refuzuri pe care le-am înregistrat la frontiere anul trecut”, a mai transmis ministerul.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: