18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Cetățenii UE “trebuie să poată să rămână permanent în Marea Britanie după Brexit”

Cetățenii provenind din state membre ale Uniunii Europene stabiliți în Marea Britanie înainte de activarea formală a procedurilor de ieșire a țării din UE trebuie să primească permisiunea de a rămâne permanent în Regatul Unit, recomandă un grup de experți într-un raport citat luni de Sky News.

În raportul realizat de think tank-ul British Future se arată că intenția premierului Theresa May de a reglementa statutul celor 2,8 milioane de europeni stabiliți în Marea Britanie doar dacă și drepturile britanicilor din UE sunt garantate este un demers “greșit din punct de vedere moral“.

Experții citați consideră că Guvernul britanic trebuie să dea dovadă de bunăvoință în negocierile cu Uniunea și să facă primul pas pentru a se ajunge la o înțelegere.

Autorii raportului au indicat că toți cetățenii UE trebuie să fie eligibili pentru reședință permanentă și aceleași drepturi ca britanicii.

- Advertisement -

Potrivit Sky News, parlamentarul laburist Gisela Stuart, care a prezidat grupul de expertiză, a spus că “data activării Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona ar trebui să fie data dincolo de care cetățenii UE care se mută în Marea Britanie nu mai pot rămâne permanent după Brexit” și că același lucru trebuie să fie valabil pentru britanicii din UE.

Raportul mai arată că dintre cetățenii europeni stabiliți în Regatul Unit doar 3% sunt șomeri.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: