25.1 C
London
Wednesday, June 22, 2022
25.1 C
London
Wednesday, June 22, 2022

Cetățenii din Marea Britanie sunt avertizați de pericolul din canalele Londrei (video)

Un compus supranumit „moartea din Paradis” face ravagii la Londra. Substanța a stat ascunsă în canalele din Londra, până recent. Acum, cetățenii din Marea Britanie sunt avertizați cu privire la pericolele pe care această otravă le aduce.

Deținătorii de animale au fost avertizați cu privire la bilele otrăvitoare, denumite „fatberg” („fat” = grăsime + „iceberg”). Este vorba de grăsimea congelată, rezultată din arderea uleiului de palmier, care ajunge pe plajele din Marea Britanie. În plus, canalele din Londra sunt înfundate din cauza compusului, potrivit The Sun.

Câinii iubesc mirosul grămăjoarelor albe, care seamănă cu cel al benzinei.

În general, se vorbea de fatberg atunci când se făcea referire la masele congelate de grăsime de ulei, obiecte sanitare sau șervețele umede, dar un nou pericol a apărut pe plajele din Marea Britanie.

- Advertisement -

Este vorba de rămășițe de la uleiul de palmier. Prevederile legale permit debarasarea în apa oceanelor a acestor resturi, care vin mai ales de pe vasele din Caraibe. Acestea pot părea inofensive, dar sunt, în fapt otrăvitoare, și au omorât deja mai multe animale de companie, potrivit sursei citate.

Pericolul nu se rezumă doar la câini sau pisici, grămăjoarele de grăsime putând fi periculoase și pentru oameni, dacă aceștia intră în contact cu resturile.

În formă solidă, uleiul de palmier le este fatal câinilor, provocându-le dureri stomacale, vărsături și diaree, iar tratamentul cu antibiotice poate fi scump pentru mulți deținători de animale.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: