7.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021
7.8 C
London
Wednesday, December 8, 2021

Cetăţenii Marii Britanii vor avea dreptul de a bloca ieşirea ţării din Uniunea Europeană

Un avocat londonez, Jolyon Maugham, intenţionează să sesizeze justiţia pentru a se asigura că cetăţenii Marii Britanii vor avea dreptul de a bloca ieşirea ţării din Uniunea Europeană dacă nu le va conveni acordul negociat de Guvernul Theresa May.`

Jolyon Maugham, specialist în drept fiscal şi oponent al ieşirii din UE, este de acord ca premierul Theresa May să poată declanşa procedura Brexit, subliniind însă că alegătorii trebuie să aibă dreptul de a se răzgândi în cazul în care nu le convin condiţiile negociate.

Maugham a depus o cerere la o instanţă irlandeză şi speră că dosarul va ajunge la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), pentru a se stabili că Marea Britanie poate bloca procedura Brexit fără aprobarea celorlalte 27 de state membre UE.

- Advertisement -

“Ne confruntăm cu o atmosferă politică incertă, la fel şi economic şi în materie de apărare. Lumea se schimbă rapid, nu putem şti cum va arăta lumea peste doi ani”, a argumentat Maugham.

“Nu putem şti dacă ceea ce am considerat a fi în interesul nostru naţional în iunie 2016 va continua să fie în interesul nostru peste doi ani”, a subliniat el.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcemondonews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: