3.1 C
London
Sunday, November 28, 2021
3.1 C
London
Sunday, November 28, 2021

Cetățenia britanică și pașaportul tot mai dificil de obținut pentru românii stabiliți în această țară.

Obținerea cetățeniei britanice și pașaportul aferent par demersuri tot mai dificile pentru românii stabiliți în această țară.

Taxa plătită pentru obținerea certificatului de naturalizare este mai mare, iar numărul străinilor care au obținut pașaportul britanic este din ce în ce mai mic, după cum reiese din cel mai recent studiu pe această temă efectuat în cadrul prestigioasei Oxford University.

Pașaportul britanic aduce cu sine numeroase schimbări în viața unui fost imigrant pe tărâmurile Marii Britanii.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Pașaportul britanic îți conferă credibilitate în societate și cu ajutorul lui, ai acces la foarte multe drepturi de care nici nu erai conștient înainte[/pull_quote_center]

Românii care au în plan să devină cetăţeni britanici şi vor să aplice pentru acest statut în viitorul apropiat trebuie să ştie că autorităţile britanice au introdus câteva modificări în acest demers.

Cea mai importantă schimbare este scumpirea taxelelor pentru aplicaţia de cetăţenie britanică. Pentru adulţi, taxa acum este de £1.005, iar pentru copii, £749.

Totodată, s-au introdus variante noi ale formularelor de aplicaţie şi de ghid. O altă schimbare se referă la obligativitatea aplicantului de a-şi înregistra informaţiile biometrice.

Cei interesaţi de aplicaţiile pentru cetăţenia britanică pot citi mai multe informaţii pe site-ul pus la dispoziţie de către guvernul britanic: https://www.gov.uk/becoming-a-british-citizen/how-to-apply.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: