14.6 C
London
Tuesday, November 9, 2021
14.6 C
London
Tuesday, November 9, 2021

Cetățean român condamnat la 4 ani de închisoare in Irlanda

Recent Curtea Penală din Galway, Irlanda, l-a condamnat pe cetățeanul român Marian Lingurar (39 de ani) la 4 ani de închisoare cu executare pentru uciderea prin imprudență a profesorului irlandez John Kenny (56 de ani).

În urmă cu un an de zile Lingurar fusese extrădat din Franța în Irlanda pentru a fi judecat pentru uciderea profesorului Kenny de la Athenry College. În același proces a fost implicat și un minor al cărui nume nu a fost dat publicității din motive legale. Lingurar a fost reținut în Marsilia, în Franța, în iunie 2014, unde a consimțit să fie extrădat înapoi în Irlanda. De-a lungul audierii lui Lingurar, acesta a fost asistat de un interpret român. O mulțime de prieteni ai familiei Kenny a participat în instanță pentru a asista la audierea suspecților, inclusiv soția sa Kathleen și fiica Gillian.

Ulterior cei doi suspecți au compărut în fața Curții Penale din Galway pentru o audiere preliminară cauzată de acuzațiile de omor, iar Curtea a emis mandate de arestare pe numele lor. Judecător Rory McCabe a dispus plasarea în arest preventiv a celor doi. Tatăl a doi copii minori Marian Lingurar a pledat în fața instanței de judecată nevinovat.

- Advertisement -

Dar ulterior și-a schimbat depoziția în sensul că și-a recunoscut o parte din vina pentru omorul prin imprudență a profesorului Kenny. Deasemenea Lingurar a acceptat că a ascuns unele fapte și informații despre moartea lui Kenny, pe timpul anchetei.

Judecătorul Rory McCabe a dispus în final o pedeapsă de 4 ani de închisoare ținând cont de faptul că legea prevedea în acest caz o pedeapsă maximă de cinci ani. 
Un alt cetățean român, Florin Fitzpatrick, ispășește o pedeapsă de cinci ani, în Irlanda, de asemenea condamnat pentru ascunderea informațiilor în timpul anchetei penale.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -
Sourceziuanews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: