14.9 C
London
Wednesday, June 22, 2022
14.9 C
London
Wednesday, June 22, 2022

Cerșetorii români somați să părăsească imediat zona

Grupul pentru drepturile omului „Liberty” a trimis o scrisoare către compania Transport for London (TfL) și Camden Council după ce mai multe notificări au fost dispuse în afara stațiilor de metrou din Camden, ordonând celor care se adăpostesc acolo să „părăsească imediat zona”.

Notificările au apărut pentru prima dată în jurul datei de 22 mai 2021 și au vizat în principal romii din România, potrivit Streets Kitchen, un grup de sprijin pentru persoanele fără adăpost.

- Advertisement -

Una dintre notificări a fost plasată deasupra locului unde dormea o femeie din România, în vârstă de 20 de ani, gravidă, în afara stației Warren Street.

Aceasta spune că nu i s-a oferit niciun sprijin și a fost speriată de aviz, deoarece nu știa ce înseamnă sau unde trebuia să meargă.

„Vă rugăm să tratați acest aviz ca o cerere a TfL ca proprietar și valabil în sensul secțiunii 61 din Legea privind justiția penală și ordinea publică din 1994 și să părăsiți terenul imediat”, se arată în nota dispusă în stații.

Cei care vor alege să „ignore” notificarea, vor fi „îndepărtați forțat de polițiști și/sau executori judecătorești și vor fi supuși urmăririi civile și/sau penale (inclusiv amendă și cazier judiciar)”, mai scrie avizul TfL.

Anunțurile au fost plasate în afara stațiilor Great Portland Street, Euston și Tottenham Court Road, toate situate în cartierul Camden.

În scrisoarea adresată TfL și Camden Council, Liberty afirmă că TfL își încalcă obligațiile care îi revin în temeiul legilor drepturilor omului, încercând să evacueze persoanele care nu au „altă opțiune decât să locuiască pe stradă”, spunând că notificările par a fi atât ilegale, cât și discriminatorii.

De asemene, se mai menționează că notificările sunt doar în limba engleză, când persoanele care dorm în zonele menționate sunt „în mare parte romi care nu vorbesc engleza” și, prin urmare, „nu au înțeles ce înseamnă notificările sau ce li se cere”.

Scrisoarea Liberty cere ca, până la 29 iunie, consiliul și TfL fie să ordone eliminarea notificărilor și să nu mai fie plasate alte asemenea avize.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: