15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Cercetătorii avertizează că numărul cazurilor de COVID-19 ar putea crește în pofida vaccinărilor

Un grup de cercetători din consiliul ştiinţific al guvernului britanic pe probleme de gestionare a pandemiei de coronavirus a avertizat că ridicarea restricţiilor în perioada următoare în Marea Britanie ”ar putea duce la o accentuare temporară a numărului de cazuri şi de decese”, informează DPA.

Potrivit procesului verbal al unei şedinţe cu membrii Consiliului Ştiinţific pentru Urgenţe (SAGE), publicat marţi, specialiştii avertizează că este posibilă o creştere a numărului de cazuri ”la un nivel similar cu cel din ianuarie 2021 după etapele finale” ale relaxării restricţiilor din lockdown.

- Advertisement -

Avertismentul a fost făcut în ciuda succesului înregistrat de campania de vaccinare din Marea Britanie, în urma căreia peste 31,5 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 5,4 milioane au fost imunizaţi cu ambele doze până în prezent.

Oameni de ştiinţă de la universitatea Imperial College din Londra au spus că, având în vedere factori precum eligibilitatea, ezitarea referitoare la vaccinare şi gradul înalt de transmisibilitate a variantelor de coronavirus aflate în circulaţie, ”doar vaccinările nu vor fi suficiente pentru a ţine epidemia sub control”.

Aceştia au precizat că cea mai bună cale pentru Marea Britanie de a păstra spitalizările şi decesele la un nivel scăzut ar însemna menţinerea restricţiilor la nivelul doi din planul de relaxare de după 12 aprilie, dar că depinde de modul în care oamenii vor respecta regulile.

Etapa a doua permite unui număr de şase persoane să se reunească în aer liber, redeschiderea magazinelor neesenţiale, redeschiderea barurilor şi restaurantelor doar în aer liber, redeschiderea sălilor de fitness şi a saloanelor cosmetice.

Cu toate acestea, călătoriile internaţionale nu sunt permise, iar evenimente precum piesele de teatru şi concertele rămân suspendate.

Anglia urmează să intre luni în etapa a doua, în timp ce Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord au permis deja redeschiderea unui număr de activităţi comerciale.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: