9 C
London
Saturday, October 23, 2021
9 C
London
Saturday, October 23, 2021

Centru pentru refugiații din Marea Britanie pe o insulă din Atlantic

Priti Patel, secretar de stat în Ministerul britanic de Interne, ia în calcul construirea unui centru pentru imigranți pe Ascention, o insulă vulcanică aflată în Atlanticul de Sud, care aparține Regatului Unit, scrie BBC.

Insula Ascention se află la aproximativ 8.000 de kilometri față de Anglia și are mai puțin de 1.000 de locuitori.

- Advertisement -

Ar fi fost locația sugerată de oficiali, după ce Priti a cerut să se analizeze în detaliu politicile pentru construirea unui centru pentru imigranți, după modelul altor țări.

Marea Britanie are o lungă și mândră istorie de a oferi refugiu celor care au nevoie de protecție. Zeci de mii de oameni și-au clădit o viață în Marea Britanie și vom continua să oferim rute sigure și legale în viitor.

Deocamdată, ideea de a cantona refugiații pe insulă încă se discută. Sunt și voci care susțin că ”această idee este ridicolă, inumană, complet nepracticabilă și scumpă”.

Pentru a fi eligibili în centrul de pe insula Ascention, dacă acesta se va construi, cei care solicită azil trebuie să dovedească faptul că nu se pot întoarce în țara de origine, deoarece ar putea fi supuși unor persecuții din cauza rasei, religiei, naționalității, opiniei politice, identității de gen sau orientării sexuale.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: