9.9 C
London
Tuesday, November 16, 2021
9.9 C
London
Tuesday, November 16, 2021

Cele mai multe victime ale traficului de persoane din Marea Britanie provin din Romania

Conform statisticilor autoritatilor britanice, cele mai multe victime ale traficului de persoane din Marea Britanie provin din Romania. Majoriatea sunt femei.

O mare parte sunt minore. Aproape toate sunt fortate sa se prostitueze. O persoana poate fi considerata victima traficului de persoane daca a fost adusa sau mutata intr-o tara de indivizi care o ameninta provocandu-i teama, o lovesc si o forteaza sa munceasca sau sa faca alte lucruri pe aceasta nu doreste sa le faca. Unele dintre tinerele romance care se prostitueaza in Marea Britanie nu sunt traficate, in schimb sunt incurajate sau chiar obligate la prostitutie, de cele mai multe ori de persoane apropiate lor.

Constrangerea la prostitutie este o forma a infractiunii de proxenetism incriminata atat in jusrisdictia romanesca cat si in cea britanica. Prostitutia este considerata o forma de violenta impotriva femeii. Multa lume crede ca cele care se prostitueaza au ales aceasta cale de bunavoie.

- Advertisement -

In realitate, aproape toate femeile care se prostitueaza sunt traficate sau constranse ori fortate intr-un fel sau altul. Nu toate femeile constranse sa se prostitueze pe teritoriul unui stat strain sunt si traficate, unele dintre ele fiind racolate dupa ce au ajuns in tara gazda. Multe dintre ele au lucrat initial in baruri, restaurante, cluburi, fiind ulterior convinse sau obligate sa se prostitueze. Altele si-au pierdut locul de munca ori s-au aflat in alte situatii vulnerabile de care proxenetii au profitat pentru a le incuraja si obliga la prostitutie. Odata intrate in aceasta lume, majoritatea acestor femei sunt abuzate sau chiar ucise de proxeneti sau clienti. Nu exista o diferenta majora intre prostitutie si sclavie.

Este de retinut ca varsta medie a celor care incep sa se prostitueze este intre 12-14 ani.

Cine este agresorul? Cel mai adesea acesta provine din cercul de cunostiinte ale victimei, este barbat, cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, cu aspect fizic ingrijit si deosebit de persuasiv. Acesta se doveste a fi organizat, manipulativ si deosebit de violent. De obicei, isi alege victimele din cercul de prieteni, rude sau chiar soţia sau partenera de viaţă. Cum recunosti o posibila victima a traficulului de persoane sau femeie fortata sa se prostitueze?

De cele mai multe ori, victima unor asemenea infractiuni este femeie, tanara, de multe ori minora, speriata, dezorientata si trimisa pe strazi, in saune, cluburi sau zone rezidentiale pentru a se prostitua. De obicei, victima nu se poate identifica cu un document de identitate si este in permanenta insotita sau monitorizata de la oarecare distanta.

Victima vorbeste foarte putin, agresorii fiind cei care vorbesc pentru ea. De obicei, banii castigati de victima sunt controlati exclusiv de agresori si victimei nu ii este permis sa-si contacteze familia sau prietenii. Victima traieste in conditii mizere si prezinta semne de abuz fizic si emotional.

Pot exista numeroase alte indicii, de cele mai multe ori, fiecare simtim instinctiv cand ceva pare a fi suspect sau nelalocul lui. Daca banuiesti ca o persoana este traficata si/sau obligata sa se prostitueze, suna de urgenta la 999 (Politia). Apelul tau va fi anonim si tratat cu confidentialitate. Chiar daca se dovedeste ca acel caz nu a fost unul de traficare sau obligare la prostitutie, tu nu vei risca absolut nimic. In schimb, vei trai cu constiinta impacata.

Atentie! Nu incerca sa ajuti personal victima ci contacteaza Politia!

Poti alege sa suni la Politie (999 sau 101); CrimeStoppers: 0800 555 111 sau Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei la Londra: +44 7738716335.

Nu uita ca nimeni nu este complet in siguranta! Victima poate fi oricine, inclusiv sora, prietena, sotia sau fiica ta!

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceangliamea

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: