9.7 C
London
Thursday, November 11, 2021
9.7 C
London
Thursday, November 11, 2021

Cel puțin 19 persoane au murit iar alte zeci au fost rănite pe Arena Manchester din Marea Britanie

Orașul Manchester a fost zguduit, luni noaptea, în jurul orei locale 22.30, de o explozie produsă pe finalul concertului susținut de cântăreața americană Ariana Grande.

Poliția britanică a anunțat că tratează tragedia de pe Manchester Arena pe un atac terorist. Cel puțin 19 persoane au fost rănite iar alte aproape 60 au fost rănite. Regatul Unit a trecut la al doilea cel mai sever nivel de alertă, premierul Theresa May convocând comisia pentru planuri de urgență Cobra.

Ministerului român de Externe a precizat că, din informațiile primite de la fața locului până la această oră, printre persoanele decedate sau rănite nu s-ar afla și cetățeni români.

Serviciul de Ambulanţă din Marea Britanie a anunțat că au la spitalele din oraş au fost transportate 59 de victime, dar și că multe altele au fost tratate la faţa locului. Cel puțin 60 de ambulanțe s-au deplasat la locul atentatului.

- Advertisement -

Ariana Grande, solista care concerta pe Manchester Arena, a scris pe Twitter că este devastată de cele întâmplate. ”Din adâncul inimii mele vă spun că îmi pare extrem de rău. Nu am cuvinte”, a scris cântăreața pe Twitter.

Poliția britanică a anunțat că tratează ca pe un atac terorist o explozie produsă luni seara la sala de concerte Manchester Arena, la finalul concertului solistei Ariana Grande, eveniment la care participau mai ales adolescenți. Un bilanț actualizat al poliției confirmă că incidentul s-a soldat cu 19 morți și aproximativ 50 de răniți.

Premierul britanic Theresa May a decis să suspende campania electorală pentru alegerile generale, precizând că incidentul este tratat de poliție ca un „oribil atac terorist”. Informații neconfirmate, care vin din surse americane, sugerează că atacul a fost comis de kamikaze.

Explozia s-a produs aproape de ieșirea din Manchester Arena spre stația de metrou Victoria

O femeie a povestit la Radio BBC că era la concert împreună cu fiica ei de 14 ani. Pentru a evita aglomerația obișnuită de la încheierea concertului, au decis să plece un pic mai devreme și să-și facă loc spre ieșire. „În timp ce mergeam, am auzit o explozie puternică. Întâi m-am gândit că am pierdut ceva din scenariul concertului. Dar când m-am întors, am văzut o scenă teribilă de oameni care se călcau în picioare în timp ce coborau scările, oameni care zăceau pe jos…Mi-am luat fiica și am fugit pur și simplu. Erau oameni prăbușiți pe jos”, a povestit martorul.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: