7.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Cel mai scump apartament din Londra vandut pentru 140 de milioane

[quote_box_center]Un penthhouse din Londra a devenit cel mai scump apartament din capitala Regatului Unit după ce a fost achiziţionat la un preţ de 140 de milioane de lire. Acesta face parte din complexul One Hyde Park şi se întinde pe o suprafaţă de aproape 1500 de metri pătraţi[/quote_box_center]

Un penthouse din complexul One Hyde Park, cel mai exclusivist proiect rezidenţial din Londra, a fost cumpărat pentru 140 milioane de lire sterline (236 milioane de dolari), devenind astfel cel mai scump apartament din capitala britanică.

- Advertisement -

Apartamentul de tip penthouse are o suprafaţă de aproape 1.500 metri pătraţi, cu două niveluri.După finisaje şi decorarea apartamentului conform preferinţelor proprietarilor, proprietatea ar putea ajunge la o valoare de peste 160 milioane de lire (270 milioane de dolari), potrivit dezvoltatorilor.

Proiectul One Hyde Park a fost dezvoltat de Nick şi Chrstian Candy şi lansat în 2011, cu sprijinul companiei private Waterknights, deţinută de Şeicul Hamad bin Jassim bin Jabr al-Thani, fostul premier al Qatarului.

Contactaţi de Financial Times, reprezentanţii CPC Group, dezvoltatorul controlat de fraţii Candy, au refuzat să comenteze cu privire la identitatea cumpărătorului sau să confirme preţul.

Până în prezent au fost cumpărate apartamente în valoare de peste 2 miliarde de lire sterline (3,3 miliarde de dolari) în cadrul complexului.Piaţa rezidenţială londoneză a atras în ultima perioadă cerere semnificativă din partea investitorilor din Rusia şi Ucraina, oligarhii din regiune fiind îngrijoraţi de tensiunile geopolitice.

Anterior acestei tranzacţii, cel mai scump apartament de la One Hyde Park era deţinut de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, care a plătit 137 milioane de lire sterline.

Potrivit unor surse din piaţă, un apartament din complex a fost închiriat în acest an pentru 45.000 de lire pe săptămână (aproape 76.000 de dolari).

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: