3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Cel mai rapid om din lume revine in Londra la ediţia aniversară a Jocurilor Olimpice

Dublul recordman mondial, la 100 m (9,58) şi 200 m (19,19), Usain Bolt (28 de ani) se întoarce în competiţii, după aproape două luni, timp în care a fost sâcâit de dureri la nivelul bazinului, dar şi la piciorul stâng.

Acesta a alergat vineri seara, în etapa de la Londra a Diamond League, în proba de 100 m, chiar pe Stadionul Olimpic, unde în urmă cu trei ani cucerea trei medalii de aur.

Am muncit mult în ultima vreme pe prima parte a cursei şi dacă voi alerga aşa, timpul vine de la sine. Ştiu că Gatlin a avut un sezon bun până acum, dar nu-mi fac griji, nu am nicio intenţie să îl las să mă învingă. Atunci când va începe Campionatul Mondialel, toţi cei care mă cunosc ştiu că voi fi acolo pentru a da totul. Abia aştept să alerg la Beijing, iar atâta timp cât voi fi bine fizic, nu am pentru ce să mă îngrijorez

Din păcate, mult aşteptatul duel cu sprinterul care a dominat în ultimii doi ani atletismul mondial, Justin Gatlin nu va avea loc, pentru că americanul, câştigătorul probei de 100 m la ultimele două reuniuni, Monaco şi Lausanne, nu a fost invitat la competiţia de la Londra din cauza trecutului său legat de dopaj. Deşi a mărturisit că nu are nimic personal cu Gatlin, Bolt nu a pierdut prilejul de a condamna încă o dată performanţele făcute cu ajutorul dopajului.

Gatlin a alergat cu mult înainte de mine, nu spun că e corect ce a făcut. Atunci când auzi că cineva înşeală pentru a câştiga, acesta lucru te răneşte. Eu alerg repede şi sunt curat

- Advertisement -

Bolt şi Gatlin nu au mai fost advesari direcţi de la Mondialele din 2013, de la Moscova.

Prima întâlnire dintre cei doi va avea loc la Mondialele de la Beijing, programate între 22 – 30 august, concurs în care Bolt va alerga la 100 m, 200 m şi ştefata de 4×100 m. În acest sezon, cel mai rapid om din lume a alergat o singură dată în cursa de 100 m, la Rio de Janeiro, într-un concurs demonstrativ, realizând timpul de 10,12 pe ploaie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceprosport

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: