4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021

Cel mai probabil va fi un acord cu UE, dar Londra e gata să plece oricum

Ministrul britanic pentru negocierile de ieșire din Uniunea Europeană, David Davis, a apreciat că aceste tratative se vor finaliza cel mai probabil cu un acord, dar a adăugat că guvernul său este pregătit și pentru situația în care nu se va ajunge la un acord cu blocul comunitar, transmite Reuters.

Să ajungem la un acord cu Uniunea Europeană nu este doar, de departe, cel mai probabil rezultat (al negocierilor), este și cel mai bun rezultat pentru țara noastră“, a afirmat Davis într-un discurs rostit la Londra.

Ministrul britanic a subliniat că, în opinia sa, nu ar fi în interesul niciuneia dintre părți să nu se ajungă un acord, dar “un guvern responsabil” trebuie să facă planuri pentru orice eventualitate.

- Advertisement -

Atât Londra, cât și Bruxellesul și-au exprimat nemulțumirea față de lipsa constatată de progrese în negocierile de până acum, cu toate că Davis a declarat că tratativele au înregistrat progrese “reale și tangibile“. Marea Britanie vrea ca discuțiile să abordeze și problema viitoarelor relații comerciale cu UE, ceea ce Bruxellesul refuză înainte de a fi reglementată chestiunea datoriilor pe care consideră că le are Londra față de blocul comunitar.

David Davis a menționat că, deși urmărește “cu claritate” un acord cu UE, Marea Britanie este pregătită și pentru un eșec al tratativelor.

Potrivit ministrului, în ultimul an administrația britanică a elaborat planuri pentru “toată gama de scenarii” care să asigure flexibilitatea necesară “pentru a răspunde la un acord negociat“, dar și pentru “eventualitatea” în care Marea Britanie ar părăsi UE fără un acord.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: