2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Cei mai cautat infractor in Spania, a fost arestat in Marea Britanie

[quote_box_center]Unul dintre cei mai cautati infractori in Spania, romanul Vasile Lupu, a fost arestat in Marea Britanie[/quote_box_center]

Vasile Lupu, in varsta de 36 de ani, a fost gasit la cateva saptamani dupa ce fusese inclus pe lista celor mai periculosi zece fugari din Spania.Politia din Marea Britanie l-a prins pe roman in Bedfordshire, dupa ce primise un pont ca acesta s-ar afla la o anumita adresa de aici.

- Advertisement -

Politistii britanici incearca sa afle cum a reusit sa intre Lupu in Marea Britanie in ciuda unui mandat de arestare european pe numele sau.

Lupu a fost extradat in Spania, unde a fost acuzat de uciderea omului de afaceri Vicente Almela, in timpul unui jaf armat care a avut loc in Vall d’Uixo, pe data de 24 februarie 2013.Fratele lui Vasile Lupu se afla intr-o inchisoare din Spania dupa ce a fost extradat din Romania, in urma mortii lui Vicente Almela.

Se crede ca omul de afaceri ar fi murit in urma unui infarct, dupa ce fusese legat de catre un grup de hoti inarmati. Sotia acestuia, in varsta de 87 de ani, a supravietuit atacului.Primarul din Vall d’Uixo, Oscar Clavell, a spus ca Almela a murit din cauza “durerii sau fricii” si a declarat trei zile de doliu in dimineata care a urmat inmormantarii.

[pull_quote_center]Vasile Lupu este acuzat de crima, retinere ilegala, jaf produs cu violenta si raniri si este inchis in prezent intr-o inchisoare de maxima securitate din Madrid[/pull_quote_center].

Vasile Lupu a fost arestat pe data de 2 aprilie si a fost predat autoritatilor din Spania pe data de 11 aprilie. La sfarsitul lunii martie, Vasile Lupu se afla printre cele mai cautate zece persoane din Spania.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: