13.1 C
London
Wednesday, April 6, 2022
13.1 C
London
Wednesday, April 6, 2022

Cea mai bună brânză din lume este din Marea Britanie

Cea mai bună brânză din lume este din lapte de vacă și este produsă în Marea Britanie. Sortimentul de brânză a fost ales drept cel mai bun din lume în cadrul World Cheese Awards, o competiție care a avut loc în Londra.

Cornish Kern din sud-vestul Angliei a fost desemnată cea mai bună brânză din lume de un juriu format din 250 de  specialiști, producători și jurnaliști din lumea întreagă.

Derivată din Gouda, brânza este produsă de Lynher Dairies și este maturată timp de 16 luni. Specialiști spun că cea mai bună brânză din lume este untoasă și are o savoare profundă care se aseamănă cu cea de caramel, notează inews.co.uk.

- Advertisement -

Sortimentul „Blu di Buffala”, realizat de compania italiană Caseficio Quattro Portoni s-a clasat pe a doua poziție, fiind printre favorite la ediția aceleași competiții care a avut loc în 2012.

Potrivit sursei citate, peste 3.000 de sortimente de brânză din 35 de țări au fost degustate de jurații competiției World Cheese Awards.

Producătorii din vestul Angliei au dat cele mai multe sortimente de brânză câștigătoare. Anul trecut, cea mai bună brânză a fost Kraftkar din Norvegia.

Cele mai multe medalii au fost obținute de Spania, Italia, SUA, Austria, Croaţia şi Elveţia.

Din păcate, nicio brânză din România nu apare pe lista câştigătorilor.

De curând, Ministerul Agriculturii a anunțat că va lua măsuri pentru ca telemeaua de Sibiu să fie protejată și exportată în Uniunea Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: