10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022
10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022

Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti

Conform unui studiu recent, capsaicina, substanța ce se găsește în ardeiul iute și care îi asigură gustul, ar putea fi folosită în prevenirea cancerului intestinal.

Compusul care dă iuțeala ardeilor ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer intestinal, susține un studiu recent, citat de Daily Mail.

Capsaicina este componentul activ din ardeiul iute, fiind substanta care il face picant. S-a demonstrat stiintific ca aceasta substanta este deosebit de eficienta in curele de slabire, prin arderea accelerata de calorii si reducerea poftei de mancare.

- Advertisement -

Cercetătorii au administrat capsaicină șoarecilor, aceștia fiind predispuși genetic să dezvolte tumori în tractul gastrointestinaș. Substanța administrată a declanșat un receptor de durere în interiorul celulelor din intestine, declanșând astfel o reacție ce rduce riscul de a face tumori colorectale.

Tot în cadrul acestui experiment, oamenii de știință au descoperit că administrarea acestei substanțe a mărit durata de viață a șoarecilor cu peste 30%. Mai mult, capsaicina are un efect și mai mare atunci când este combinată cu Celecoxib, un medicament antiinflamator, ce se folosește în tratarea anumitor forme de artrită.

În Marea Britanie, de exemplu, cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer, iar doctorii se confruntă cu 41.000 de noi cazuri în fiecare an. Studiul recomandă includerea capsaicinei în dieta celor care au un risc crescut de a dezvolta acest tip de boală, pentru a inhiba creșterea tumorilor.

Substanța care dă iuțeala ardeilor, capsaicina, se găsește în cantități foarte mici la ardeiul aromat, dar în cantități de zeci de ori mai mari (ajungând la 0,1%) la ardeiul iute.

Diverse creme cu capsaicină se folosesc pentru a diminua semnificativ durerile cauzate de neuropatia herpetică sau neuropatii periferice, dar și în artrită. Procedeul de folosire este simplu : se aplică unguentul și apoi se înfășoară locul cu o fașă. După apariția senzației de căldură dispare și durerea.

Capsaicina ar putea fi folosită și în prevenția și tratamentul cancerului gastric, precum și a cancerului de prostata, dar și ca supliment pentru slăbit, după cum arată studii recent publicate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: