18 C
London
Thursday, June 24, 2021
18 C
London
Thursday, June 24, 2021

Ce se intampla daca pleci în România pentru o perioadă mai lungă de 90 zile

Ai plecat în România pentru o perioadă mai lungă decât cele 90 zile pe an admise spre a aplica pentru rezidență sau cetatenie?

Ai o problemă. De ce?

Chiar dacă ai NINO și mai multe calificări în UK pentru joburi în construcții, șoferi, carer sau alte exemple de joburi similare, nu te poți califica pentru a-ți atinge scopul.

Deocamdată sunt zvonuri că cei care sunt în UK de un an de zile, la fel, nu se pot califica pentru a obține rezidență permanentă. La fel, încă nu e bătut în cuie faptul că cei care au aproape 5 ani împliniți în UK, nu li se va acorda cetățenie britanică.

- Advertisement -

Scria pe site-ul guvernului cine va sta și cine se poate califica pentru o eventuală rămânere în UK permanentă, dar se poate schimba totul până in anul 2019,în cazul în care noul prim ministru vrea acest lucru.

Cei care au venit în UK până în anul 2013, se pot califica cel mai bine pentru a rămâne, chiar dacă sunt self employed și nu la companii. Cei mai expuși vor fi cei care au criminal records (cazier) și cei care pun în pericol siguranța publică în regat. Aceștia vor fi deportați în țările de origine. Cu toate că sunt atentate și lovituri de stat, nu trebuie să îngrijoreze pe nimeni acest lucru.

Pentru cei care nu găsesc de muncă la companie si nu au pile/relații, le sugerez să aibă răbdare, deoarece se găsesc din ce în ce mai greu joburi și ar trebui ca aceștia să se reorienteze către alte domenii.

Sincer, noroc cu agențiile de muncă.

Cu toate că agențiile de muncă nu prea furnizează joburi pe perioadele de “bank holiday” si nu plătesc în plus în cazul în care vă mai nimeriți în acea perioadă, dvs trebuie să aveți în vedere faptul că trebuie să vă grăbiți pentru a găsi job la companii. Pentru că pe timpul iernii (winter period) întotdeauna a fost problemă cu agențiile de profil care pun probleme în a găsi joburi pentru cei self employed până după luna februarie a anului următor. Apoi, mai urmează o perioadă dificilă în lunile aprilie-iunie când, din cauza anului financiar, companiile așteaptă bugetul și țin ușile închise pentru oportunități.

Material facut de Oliver Armand SuperBlackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: