0.4 C
London
Sunday, November 28, 2021
0.4 C
London
Sunday, November 28, 2021

Ce se întâmplă cu tulpina covid care a apărut în Marea Britanie

OMS: Noile forme de coronavirus suprasolicită sistemele sanitare, din cauza numărului mare de persoane infectate

OMS a dat vestea cruntă pentru milioane de români. Este incredibil ce se întâmplă cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie.

Din nefericire, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că 50 de țări au înregistrat cazuri de infectare cu varianta nouă de coronavirus depistată în Marea Britanie.

Noile variante de coronavirus s-au împrăștiat în toată lumea

- Advertisement -

De asemenea, pe lângă varianta britanică a coronavirusului și varianta detectată în Africa de Sud a început să se împrăștie. Aceasta a fost identificată, până în perezent, în alte 20 de state, informează AFP.

În plus, cel două noi variante de coronavirus noi par să se răspândească destul de repede. VOC 202012/01, varianta britanică a coronavirusului, a fost semnalată pentru prima dată către OMS la data de 14 decembrie 2020. Iar, varianta identificată în Africa de Sud, 501Y.V2, a fost identificată prima dată la 18 decembrie 2020.

Noile variante, mai transmisibile

Din investigaţiile preliminare şi în curs de desfăşurare în Africa de Sud, este posibil ca varianta 501Y.V2 să fie mai transmisibilă decât variantele care circulau anterior în Africa de Sud.

În plus, în timp ce această nouă variantă nu pare să provoace o forma mai gravă a bolii, creşterea rapidă a numărului de cazuri observate exercită o suprasolicitare a sistemelor sanitare”, a precizat Organizația Mondială a Sănătății.

Coronavirusul o să se tot modifice

Potrivit reprezentaților OMS, numărul mutațiilor ar putea crește în următoarea perioadă. Este foarte posibil să apară noi variante de coronavirus.

Pe lângă cele două noi variante, o a treia mutaţie a COVID-19 a apărut în Japonia. Nu în ultimul rând, americanii suspectează că virusul ucigaș s-ar fi modificat și pe teritoriul lor.

Noile variante ale coronavirusului, la fel de periculoase ca varianta inițială

Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii. Nivelurile ridicate de contaminare semnifică faptul că ar trebui să ne aşteptăm la emergenţa mai multor variante”, a mai precizat Organizația Monidală a Sănătății.

Noile tulpini nu s-ar fi dovedit până acum a fi mai periculoase decât varianta inițială. Noile tulpini de coronavirus ar fi mult mai transmisibile, respoectiv cu până la 70%. De asemenea, noile variante afcetează copiii într-o mai mare măsură.

Varianta din Marea Britanie, prezentă și în România

De asemenea, tulpina nouă de coronavirus a apărut și în țara noastră. Aceasta a fost identificată pentru prima dată la o femeie din Giurgiu. Culmea, femeia nu călătorise recent nicăieri.

În data de 3, doamna respectivă împreună cu fiica dumneaei s-au prezentat la UPU la Matei Balş pentru că prezentau simptome, de fapt îi era rău copilului şi a mers acolo la UPU. În data de 4, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor care confirmau infectarea cu virusul Sars Cov 2. Şi pentru mamă şi pentru copil.

Pacienți cu forme ușoare, infectați cu tulpina din Mare Britanie

Tot în data de 4 s-au mai testat prin serviciul judeţean de ambulanţă încă 5 membri ai aceleiaşi familii. Pentru că prezentau simptome uşoare. Au venit rezultatele testelor în data de 6 şi pentru aceştia, 3 au fost confirmaţi pozitiv, 2 au fost neconfirmaţi”, a afirmat prefectul Giurgiu Aneta Matei.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: