4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021

Ce se intampla cu ajutoarele sociale pentru europeni dupa Brexit

Potrivit Telegraph.co.uk  cei aproximativ trei milioane de imigranti din statele UE care se aflau in Marea Britanie inainte de declansarea Brexitului ar putea sa-si pastreze ajutoarele sociale.

Aceasta  deoarece  autoritatile de la Londra se tem de reactia Bruxelles-ului fata de pensiile sau asigurarile de sanatate ale expatiilor britanici care traiesc in UE. Cei ce vor sosi dupa momentul declansarii nu vor mai beneficia de ajutoare sociale.

Mentinerea  ajutoarelor  sociale pentru imigranti la nivelul de acuma ar insemna incalcarea promisiunilor electorale ale conservatorilor, care le-au asigurat victoria la alegerile din 2015.

- Advertisement -

De exemplu, indemnizatia pentru cresterea copilului, de care beneficiaza doar imigrantii a caror copii se afla cu ei in Marea Britanie, nu si cei care doar muncesc acolo si trimit banii in tara lor de origine.

Pe de alta parte, Theresa  May a declarat ca asigurarea drepturilor expatiilor britanici care traiesc in UE se afla printre  principalele  prioritati in negocierea cu Bruxelles-ul.

Purtatorul de cuvant al guvernului britanic a afirmat ca se doreste asigurarea drepturilor cetatenilor UE aflati in Marea Britanie cat si a cetatenilor britanici aflati in UE.

Cu toate acestea, in momentul iesirii din UE, Marea Britanie isi va face propria politica in ceea ce priveste imigratia.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: