12 C
London
Saturday, November 6, 2021
12 C
London
Saturday, November 6, 2021

Ce se intampla cand conduceti fara asigurare ?

A conduce fara asigurare este un act ilegal si poate avea ca rezultat suspendarea permisului de conducere pana la o perioada de 28 zile, care poate fi mai mare pentru acte repetate.

Daca va afl ati in aceasta situatie pentru prima data, veti fi amendat cu 6-8 puncte penalizare , la care se poate adauga si plata unei amenzi, in functie de circumstante.

- Advertisement -

Pentru a putea conduce si alta masina decat a dumneavoastra, trebuie sa va asigurati ca va este permis acest lucru, prin polita de asigurare, pentru a nu comite o infractiune.

Daca sunteti acuzat de o infractiune criminala
Daca ati comis o infractiune criminala ar trebui sa contactati politia imediat. Daca doriti puteti contacta un consilier juridic care va va conduce la sectia de politie.

Daca sunteti arestat sub suspiciunea de a fi savarsit o infractiune:

  • sa va mentineti calmul
  • oferiti numele si adresa corecta daca vi se cere
  • nu fi ti agresivi
  • nu incercati sa mituiti ofi terul de politie care va aresteaza
  • nu semnati nici un act sau declaratie pana nu primiti sfaturi de la un consilier juridic sau avocat. Exista in permanenta un consilier de acest gen la sectia de politie, disponibil la cerere.

Daca sunteti retinut sau arestat pentru interogatoriu, aveti dreptul sa dati un telefon gratuit. De asemenea vi se va oferi consiliere juridica gratuita si vi se va explica care sunt drepturile dumneavoastra.

Daca doriti sa raportati o crima/infractiune:
Daca sunteti martorul sau victima unei infractiuni, puteti telefona la 999(in caz de urgenta) si veti fi transferati la departamentul de politie.

In cazul in care suspectati pe cineva de un act terorist, puteti suna la numarul 0800 789 321.De asemenea, puteti completa formularul confidential de raportare de pe website-ul politiei www.met.police.uk

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: