13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Ce restricții vor fi în Marea Britanie de la 1 ianuarie

Odată cu BREXIT, toată lumea se întreabă cum sunt afectaţi românii de această schimbare. Iată ce restricţii vor fi în Marea Britanie, de la 1 ianuarie.

Cum vor fi afectaţi românii de Brexit

Odată cu ieşirea Angliei din Uniunea Europeană, vor fi afectaţi şi românii care lucrează acolo, studiază sau care vor să călătorească. Iată ce restricţii vor fi în Marea Britanie, de la 1 ianuarie!

- Advertisement -

Prima şi cea mai mare categorie este cea a românilor care locuiesc deja acolo.

În ceea ce îi priveşte pe aceştia, Regatul Unit a anunţat că cei care justifică un statut de rezident în această ţară înainte de sfârşitul anului 2020 îşi vor păstra drepturile, în conformitate cu Acordul de retragere încheiat la finalul lui 2019.

În cazul în care doreşti să te stabileşti în Marea Britanie, trebuie să ştii că autorităţile au realizat un sistem de puncte care va face mult mai dificilă stabilirea cetăţenilor europeni. Mai exact, vor fi luate în calcul vârsta, situaţia financiară dar şi cunoaşterea limbii engleze.

De asemenea, va fi nevoie de o viză pentru cei care doresc să stea mai mult de şase luni pe tărâm britanic. Cererea va putea fi depusă pe site-ul GOV.UK.

Dacă eşti turist, poţi ajunge în UK fără viză. Conform autorităţilor, europenii vor avea voie să intre pe teritoriul englez doar pe baza cărţii de identitate, dar doar până în octombrie 2021. Apoi, va fi nevoie de paşaport.

Ca urmare a BREXIT, şi studenţii vor avea de suferit. Aceştia vor avea nevoie de o viză pentru orice vizită care depăşeşte 180 de zile. Mai mult, taxele de şcolarizare vor fi cu până la patru ori mai mari decât până acum.

Anul trecut, aproape 150.000 de europeni au ales Marea Britanie pentru continuarea studiilor.

Ce taxe trebuie să plăteşti pentru a locui în Anglia

Este important de precizat că românii care vor solicita viza trebuie să achite Suprataxa de Sănătate pentru Imigrare (IHS), care le va permite accesul la sistemul de sănătate din Marea Britanie. Un alt lucru de care trebuie să ţină cont cei care vor să lucreze/locuiască acolo este faptul că va fi verificat cazierul judiciar.

Care sunt situaţiile în care viza va fi refuzată:

  • Au o condamnare cu închisoare de cel puţin 12 luni.
  • Au săvârşit o faptă penală care a cauzat daune grave.
  • Sunt recidivişti care dau dovadă de o nesocotire constantă a legii.
  • Caracterul, conduita sau cercul lor de apropiaţi înseamnă că prezenţa lor nu va contribui la binele public.
- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: