8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022
8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Ce poti face in perioada sarbatorilor de iarna in Londra

Londra este o Mecca pentru pasionatii de shopping si nu exista niciun loc mai bun pentru a fi in perioada premergatoare Craciunului. Dar ce altceva mai ofera capitala Angliei pentru a completa terapia prin cumparaturi?

In afara de vestitele muzee si atractii turistice, Londra are foarte multe de oferit turistilor. Vizitele la National History Museum si National Gallery se pot continua la Alexander Fleming Laboratory sau la Wimbledon Lawn Tennis Museum, exista cate ceva pentru fiecare preferinta. De asemenea, exista expozitii si evenimente speciale care au loc pana la sfarsitul anului si care merita vazute.

- Advertisement -

Museum of London gazduieste o expozitie speciala care va tine pana in luna aprilie si care se concentreaza asupra celui mai faimos detectiv din Anglia, Sherlock Holmes. Exponatele includ videoclipuri, filme si seriale TV, un portret din secolul al 19-lea al autorului Sir Arthur Conan Doyle, manuscrise Holmes originale, scrisori si un interviu televizat. Picturi detaliate, desene, ilustratii si fotografii se concentreaza pe faimoasele strazi si repere portretizate in cartile lui Conan Doyle.

Pentru pasionatii de fashion, Victoria and Albert Museum expune pana pe 4 ianuarie o retrospectiva a lui Horst P. Horst (1906-1999), unul dintre cei mai importanti fotografi ai secolului 20. Horst a lucrat in principal din Paris si New York, iar in calitatea de maestru al luminii, compozitiei si iluziei, Horst a invocat o lume de rafinament senzual in timpul carierei sale de 60 de ani.

West End din Londra este sinonimul creativitatii, unde te poti delecta cu o piesa de teatru, un musical, sau o comedie, iar in perioada Craciunului oferta este diversificata.

Pentru o seara deosebita, ceva diferit are loc la Gielgud Theatre, o adaptare a dramaturgului Simon Stephens dupa romanul lui Mark Haddon din 2003,The Curious Incident of the Dog in the Night-Time. Fiind totodata amuzanta si sensibila, piesa relateaza povestea lui Christopher Boone, un geniu al matematicii in varsta de 15 ani, cu probleme de comportament.

Pentru iubitorii de animale, la New London Theatre se joaca War Horse, ce este un roman best-seller, un film blockbuster si acum o piesa adaptata pentru scena. Dramaturgul britanic Nick Stafford a transformat cartea lui Michael Morpurgo, dar deliciul dramatic real este lucrarea facuta de Handspring Puppet Company. Ei au creat, din rame de bambus scheletice si balamale interne, cel mai expresiv cal. Ingeniozitatea tehnica este reflectata in transformarea magica pe care acest cal o resimte de la un manz timid intr-o scena, la calul adult in urmatoarea.

Fa o plimbare cu liftul la etajul 70 al cladirii The Shard pentru privelisti de neegalat, o panorama de unde poti observa Londra pana la 40 de mile distanta. Ai posibilitatea sa savurezi chiar si un pahar de sampanie in timp ce incerci sa distingi diferenta dintre Wembley, Wimbledon si Westminster, de la inaltime.

Inapoi la nivelul solului, unul dintre cele mai bune moduri de a invata despre complexitatea si arhitectura orasului renumit este de a te plimba pe strazile sale, iar cea mai buna companie pentru a face acest lucru cu un ghid este London Walks. Organizatia a fost infiintata acum 50 de ani, iar acum ofera un traseu variat, pe toate gusturile, de la cladirile bantuite de Jack Spintecatorul, la locurile favorite ale lui Shakespeare si Dickens.

Turul orasului este prezentat de un ghid ce este foarte informat despre istoria zonei si a personajelor ilustre care au populat strazile si casele. Printre aceste opriri se numara si restaurante istorice, cum ar fi Simpson’s Tavern si Rules, doua dintre cele mai vechi din Londra. Scene din popularul serial de televiziune Downton Abbey au fost filmate in restaurantul Rules.

[pull_quote_center]Iernile londoneze nu sunt atat de friguroase precum cele din Romania, iar cu oportunitati de cumparaturi din belsug, vizite la muzee si piese de teatru, dar si privelisti unice, exista ceva pentru toata lumea.[/pull_quote_center]

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: