7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Ce înseamnă victoria lui Donald Trump pentru Marea Britanie

Impactul remarcabilei victorii a lui Donald Trump asupra Regatului Unit după ruperea de Uniunea Europeană este greu de estimat.

În linii mari, Tump este un fan al Marii Britanii. Să nu uităm că a ales Scoţia pentru construirea celui mai grozav complex de golf din lume, scrie The Independent.

Când a aflat rezultatul referendumului pentru ieşirea Marii Britanii din UE, Trump l-a considerat „o mare victorie”. Consilierii lui Trump au tot afirmat că Marea Britanie nu va fi ultima ţară luată în calcul pentru parteneriatele viitoare ale SUA.

Până aici sună bine. Ce-ar putea fi neplăcut?

- Advertisement -

Păi… Atitudinea generală a lui Trump faţă de acordurile de liber schimb este ostilă, iar ironia este că a lăudat BREXIT-ul tocmai pentru că pune capăt liberului schimb şi liberei circulaţii.

Acordul Nord American de liber schimb, încheiat în urmă cu aproape un sfert de secol, care leagă economiile Americii, Mexicului şi Canadei, este considerat de Trump drept „cea mai proastă afacere făcută vreodată”. În acest context, nu se ştie cum va reacţiona faţă de un eventual acord de liber schimb SUAMarea Britanie pe modelul celui SUA-UE.

Este suficient să amintim că abordarea oficială a lui Donald Trump este „America pe primul loc” în orice negociere, iar despre libera mişcare a populaţiei nici nu poate fi vorba, având în vedere că vrea să construiască un zid pentru a-i opri pe mexicani. Pare improbabil să permită britanicilor să vină când vor ei în SUA.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: