12.6 C
London
Saturday, November 13, 2021
12.6 C
London
Saturday, November 13, 2021

Ce înseamnă cele mai des întâlnite legi în UK

Cinci fapte pe scurt ce înseamnă legile cele mai des întâlnite în UK. Câteva precizări pe scurt.

  • Închisoarea pe viață în Marea Britanie înseamnă de fapt maxim 25 de ani fără posibilitatea de eliberare condiționată.
  • Orice infracțiune comisă pe teritoriul UK se transpune pe programul numit “iTrent” care este în legătură directă cu Statele Unite ale Americii ci nu cu programul european “SIS Schengen“. Cele două programe de infracțiuni la nivel mondial lucrează separat. Mai precis, în cazul în care un individ comite o infracțiune de orice fel (care în limbaj englez se traduce “crime“) in Uniunea Europeană, nu este căutat sau nu se știe ce pericol prezintă acesta până nu se introduc datele acestuia prin Interpol. Rareori sunt cazuri când se evită Interpol și sunt anumite protocoale încheiate pentru a se divulga datele persoanei de la un program la altul spre a fi găsit.

Dacă cineva este căutat pentru infracțiuni în UE, în UK nu se cunoaște acest lucru din cauza protecției datelor persoanei. Din această cauză nu se expun nici în ziare datele unei persoane presupuse a fi vinovate până la clarificarea clară a acestui aspect.

  • Dacă cineva din UK primește o notificare de la poliția metropolitană privind stabilirea unui caz în care a fost implicat și nu a apărut în curtea de apel britanică, acesta nu are cazier. Însă în cazul aplicării pentru cazier judiciar pe teritoriul britanic, trebuie menționat orice avertisment cu privire la vreun caz în care o persoană a facut parte. Dacă nu a menționat acest lucru individul în aplicarea pentru cazier judiciar în regat, nu se face mare “tam-tam” pe acest caz pentru că oricum va fi aflat dacă a făcut respectivul ceva. Însă durează mai mult de un an până ce individul primește de la poliție cazierul imprimat pe hârtie format original.
  • În cazul unui accident de circulație în care individul a fost implicat și nu a fost neapărat vina acestuia, chiar și pentru că mașina sa a fost doar zgâriată, nu are voie sub nici o formă să părăsească locul accidentului, iar la investigațiile de moment ale poliției se predau obligatoriu toate aparatele mobile pe care acesta le deține (telefoane mobile, laptopuri), inclusiv mașina acestuia pentru investigații amănunțite. În momentul când se termină investigația referitoare la accident de circulație, care poate dura și ani de zile, individul nu va fi anunțat de poliție pentru a-și recupera bunurile ci este obligația acestuia să se intereseze la respectiva secție dacă investigația s-a terminat pentru a le recupera.

Indiferent că un subiect care a fost implicat sau nu în accident își va șterge ultimele apeluri telefonice sau mesaje, acest lucru se va afla prin investigații amănunțite la furnizorul de telefonie mobilă.

  • Orice individ care nu a aparut în curtea de apel UK, nu are cazier. Însă dacă un individ nu a plătit vreo amendă emisă de poliție, acestuia i se va face cazier automat și pentru care va apărea ulterior în curte la un cumul de sumă sau de amenzi neplătite.
- Advertisement -

Material făcut de Oliver Armand Superblackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: