9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Ce consecințe poate avea un eventual divorț în Marea Britanie

Ce înseamnă să fii soț și soție în Marea Britanie și ce consecințe se pot trage la un eventual divorț în această țară? Si ce implică o decizie ca unui părinte să i se ia copiii de către serviciile sociale din Anglia?

În primul rând, este de preferat ca un cuplu căsătorit indiferent unde, o dată ce nu se mai înțeleg și aleg calea despărțirii, să lase trecutului momentele intime și plăcute din viața acestora.

Pentru că la un eventual divorț, orice mărturie cu sau fără dovezi la un proces în fața unui judecător de la curtea engleză, aduce cu sine mai mult sau mai puțin pentru ambii parteneri o pedeapsă în plus la decizia sentinței per general.

- Advertisement -

Dacă în timpul vieții alături de parteneri (ca soț și soție) ați mai avut contact cu legea britanică în trecut, se poate repune în discuție la sala de judecată acest lucru, fie orice mărturie mincinoasă, sau împărțirea bunurilor avute în comun, ori diferite violențe domestice, toate acestea afectează pe ambii foști soți la declararea sentinței la final.

Așa că de preferat ar fi să tacă ambele tabere și să lase răzbunările deoparte.

În cazul părinților ai căror copii au fost luați de autoritățile din regat problema se pune astfel.

Românii au “darul” greșit de a se lăuda!

Că au nu știu ce “statut” în regat, că ei le fac pe toate, că au 18 ani de Anglia și le fac ei singuri, că ei au parteneri de viață englezi și se cred buricul pământului și multe altele.

Realitatea este că în UK legea este egală pentru toți cu excepția celor care se fac influenți în practică. Iar aceștia la rândul lor sunt cei care știu prea bine ce este cuvântul “privacy” și îl respectă cu strictețe intocmai.

Așa că în cazul de față, mulți români nu cunosc legea în Anglia și preferă să apeleze la mass media pentru dreptate în cazul copiilor lor luați de către stat. Nimic mai greșit decât atât!

Guvernul englez are multe soluții referitoare la cei care fac gafe monumentale spre a crede că vor influența cu ceva la deciziile lor. Iar aceste soluții pot fi, pe lângă privarea de libertate temporară, mai sunt și restricții cu privire la modurile de acțiune al acestora, ca: punerea sub urmărire de către autorități, orice arestare aduce cu sine în funcție de pedeapsă cazier la dosar (criminal records) și care face mai dificilă acceptarea și gasirea de joburi în UK.

De asemenea, orice soluționare a cazurilor de copii luați de serviciile sociale, trebuie făcut cu ușile închise și repet, departe de media publică.

Și ne întoarcem la ce am spus cu “privacy” care ar trebui să intre în mintea românilor precum “biblia” și să fie de urmat intocmai.

Nici măcar numele avocaților care au preluat cazurile dvs de copii luați de stat, nu trebuie divulgat numele acestora, tot pentru beneficiul investigațiilor ce se desfășoară. Poate afecta foarte mult la un eventual proces în fața curții.

Pentru mai multe lămuriri referitoare la legile în Marea Britanie, sunt destui avocați români foarte profesionisti pentru a vă da sugestii și pentru care numai printr-o consultanță în prealabil cu aceștia vor accepta sau nu cazurile cu care vă confruntați.

Internetul și mass media este cea mai mare greșeală a oricăror persoane care se folosesc de acestea pentru cazurile personale.

credit articol Oliver Armand Superblackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: