13.4 C
London
Friday, October 15, 2021
13.4 C
London
Friday, October 15, 2021

Ce anume ține pe românii din Marea Britanie lipiți de această țară?

Ce anume ține pe românii din Marea Britanie lipiți de această țară?Comparativ Marea Britanie și România privitor la români.

Sunt patru avantaje principale care țin românii blocați practic în UK…banii, bunul simț, legea și locurile de muncă.

În timp ce cu banii în Anglia își mai permit economii, românii din regat nu pot face acest lucru sub nici o formă în țara de baștină.

- Advertisement -

Bunul simț? In Anglia bunul simț este la orice pas și un simplu “sorry” rezolvă majoritatea conflictelor, dar în România cuvinte ca “ce faci bă, mă calci?” sau “dă-te bă la o parte că-ți frig una” ori “tu știi cine sunt eu sau nepotul cui?“, denotă sila cu care românii au ajuns să-și urască practic propria nație.

Și este foarte explicabil acest lucru.

Locurile de muncă? Este o coardă sensibilă din istoria românilor care au fost obișnuiți să vadă la alții cum au, cum își permit, iar ei nu. La locurile de muncă din UK mai sunt șanse să fii angajat fără ca cineva să te umilească pentru statutul tău, iar în România aproape nu ai sorți de izbândă.

În UK multiculturalismul lasă loc de interpretări datorită barierelor dintre culturi și limba vorbită a fiecăruia, dar chiar dacă ești înjurat pentru că ești român, măcar nu înțelegi acest lucru.

Legea? Este aplicată în marea majoritate a cazurilor în UK, pe când în România legea există și nu se aplică. Iar de nepotism, nu mai are rost marja de eroare dintre cele două țări. Dacă pentru aceste lucruri românii din regat își doresc primordial mijloacele de supraviețuire și statut în detrimentul locurilor pitorești la care România stă în fața multor țări la acest capitol, este de înțeles alegerea acestora. Cu toate că românii din Marea Britanie nu știu majoritatea limba engleză scris și vorbit, mai au o șansă de a găsi un mijloc de supraviețuire practic prin orice activitate pe care o fac, dacă o fac cu cap. În România este cunoscută din străvechi timpuri aprecierea care nu există pentru un om care si-a dedicat viața studiind și pentru care facultatea si calificările pentru mulți rămân doar pe hârtie.

De ce acest lucru?

Valoarea banului în UK și în occident prin valută dă întâietate cursului monedei unei țări, iar datorită acestui aspect, se întârzie aderarea României la cursul euro. Pentru că, în momentul când românii vor avea salarii în euro, parlamentul româniei nu-și mai poate permite să se joace cu milioanele de euro cum o fac în prezent. Deoarece emiterea bancnotelor euro sunt controlate de banca europeană, și din ce investiții se vor face în România, parlamentarii români nu vor mai primi aceeași pondere de valută, fiind obligați s-o împartă cu populația unde aceștia conduc frâiele țării.

Material făcut de Oliver Armand Superblackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: