6.8 C
London
Friday, December 10, 2021
6.8 C
London
Friday, December 10, 2021

Cazurile de escrocherie desfăşurate în centrul financiar din Londra s-au înmulţit

Cazurile de escrocherie desfăşurate în centrul financiar al Londrei s-au înmulţit, autorităţile lansând o campanie împotriva celor care se folosesc de adrese cum ar fi Tower 42 de pe Old Broad Street şi Heron Tower, informează Financial Times.

Unele companii închiriază birouri scumpe în locaţii prestigioase din Londra, dar au în vizor persoane vulnerabile pe care le atrag în scheme frauduloase de investiţii în diverse sectoare, iar după ce încasează banii, ele se fac nevăzute.

În urma unor controale ale poliţiei în birouri din această zonă, zeci de persoane au fost arestate, iar cel puţin 14 grupuri criminale au fost descoperite. De asemenea, doi furnizori de birouri au fost amendaţi pentru că nu şi-au verificat chiriaşii.

- Advertisement -

Iniţial, poliţia a intenţionat să lanseze acţiuni de urmărire penală, însă, în paralel, împreună cu autorităţile fiscale şi poliţia metropolitană a urmărit ca în ultimele luni să le facă escrocilor viaţa cât mai grea.

Celor care lucrează în centru li s-a cerut de asemenea să raporteze orice suspect.  Potrivit reprezentanţilor poliţiei, cazurile de fraudă s-au înmulţit în City în ultimii doi ani.

vAproximativ 1,73 miliarde de lire sterline au fost raportate pierdute în 5.000 de cazuri de scheme frauduloase de investiţii în Marea Britanie în 2014.

Poliţia crede însă că cifra reală este mult mai mare pentru că victimele, ruşinate, refuză adesea să admită că au fost înşelate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: