8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022
8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Cazurile de cancer bucal au crescut îngrijorător in Marea Britanie

[quote_box_center]Potrivit unui studiu, în Marea Britanie au fost pentru prima dată peste 6.000 de cazuri noi de cancer bucal, iar această creştere se datorează în special virusului papiloma uman (HPV)[/quote_box_center]

Dintre cele 6.200 de cazuri de cancer bucal diagnosticate anul trecut, două treimi sunt bărbaţi, ei fiind mai predispuşi la această boală din cauză că fumează şi beau mai mult.

- Advertisement -

Totuşi, o mare parte dintre cei diagnosticaţi cu cancer bucal au contractat boala din cauza infecţiei cu HPV, în urma practicării de sex oral, scrie Daily Mail.

Conform specialiştilor, opt din zece britanici se infectează cu HPV la un moment dat în viaţă, însă acest virus este de obicei inofensiv. Una dintre forme însă, HPV-16, cauzează schimbări la nivelul celulelor care pot duce la cancer.

Medicii au remarcat o creştere cu 90% a cancerului apărut la baza limbii şi cu 70% a cancerului apărut la nivelul amigdalelor, forme asociate cu HPV, deci cu sexul oral.

Cazurile de infectare cu HPV-16 au crescut, iar bolnavii sunt tineri care nu fumează. Astfel, am ajuns să ne întrebăm cum au apărut aceste forme de cancer“, a explicat dr. Richard Shaw, sugerând că motivul ar fi faptul că adolescenţii fac tot mai mult sex oral.

[pull_quote_center]Această creştere este îngrijorătoare. Astfel, e important ca oamenii să ştie simptomele cancerului bucal: ulcere la nivelul gurii, care nu se vindecă, pete albe sau roşii în gură sau orice fel de umflătură care nu se vindecă. Dacă oamenii au unul dintre aceste simptome, trebuie să se prezinte la dentist sau la medic[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: