15.5 C
London
Friday, June 5, 2020

News Alert

Purtarea măştilor în transportul în comun din Marea Britanie va deveni obligatorie

Acoperirea feţei va deveni obligatorie începând din 15 iunie pentru britanicii ce folosesc transportul în comun, de la autobuze şi metrou până...

Protestele antirasiste continuă la Londra (video)

Protestele legate de moartea lui George Floyd cuprind Europa. La Londra, mii de manifestanţi au scandat miercuri „Black Lives Matter” („Viaţa negrilor...

Boris Johnson, mesaj pentru muncitorii din UE care au părăsit Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson spune că muncitorii din Uniunea Europeană care au părsit Marea Britanie din cauza coronavirusului, ar trebui să se...

Catedrala Westminster din Londra deschide pentru turişti o serie de galeriI

Catedrala Westminster va deschide pentru turişti, începând din 11 iunie, o serie de galerii ce au rămas închise pentru public timp de 700 de ani şi care oferă vizitatorilor o perspectivă spectaculoasă asupra naosului acestui emblematic edificiu religios din Londra, în care sunt încoronaţi de secole suveranii britanici, informează AFP.

Perspectiva oferită de “triforium” (galerii aflate deasupra arcadelor), la 16 metri deasupra pardoselei abaţiei, este perfect aliniată cu axul naosului şi a fost considerată “cea mai frumoasă din Europa” de către poetul britanic John Betjeman.

Aceste galerii, complet renovate, au fost construite iniţial în secolul al XIII-lea pentru a găzdui capele, care, însă, nu au mai fost amenajate niciodată.

- Advertisement -

Ele au fost utilizate apoi ca spaţii de depozitare, devenind, de asemenea, locurile predilecte ale echipelor de televiziune care filmau ceremoniile regale, precum nunta prinţului William cu Catherine Middleton în 2011.

Pentru a pătrunde în aceste zone, vizitatorii vor trebui să treacă printr-un turn, echipat cu un ascensor şi o scară cu 108 de trepte, special concepută pentru această ocazie. Noua construcţie modernă, al cărui stil gotic se încadrează perfect în cel al catedralei, reprezintă “prima dezvoltare majoră” a abaţiei realizată după anul 1745, a subliniat pentru AFP diaconul local John Hall.

Pentru a realiza integrarea turnului în edificiul religios, constructorii au utilizat o parte din cele 30.000 de fragmente de sticlă descoperite cu ocazia lucrărilor de renovare a “triforiumului”, ce datau dintr-o perioadă cuprinsă între anii 1250 şi 1500.

În plus faţă de perspectiva spectaculoasă pe care o oferă, galeriile, denumite “Queen’s Diamond Jubilee Galleries“, găzduiesc un muzeu ce prezintă rolul jucat de catedrala Westminster în istoria secolelor trecute, scrie agerpres.ro.

Printre cele aproximativ 300 de obiecte expuse se află şi declaraţia oficială a nunţii cuplului William-Kate, un exemplar din “Magna Carta” – textul fondator al democraţiei şi dreptului constituţional modern – dar şi un portret al reginei Elisabeta a II-a, realizat cu ocazia jubileului ei de diamant, celebrat în 2012.

Este expusă şi o efigie funerară a reginei Elisabeta I (1558-1603). “Atunci când un rege sau o regină erau înmormântaţi (în abaţie, n.r.), o efigie era creată, mai întâi din lemen, apoi din ceară, şi îmbrăcată cu articole vestimentare ale defunctului”, a explicat John Hall. Efigia era apoi culcată deasupra mormântului sau instalată alături de acesta.

Catedrala Westminster, unul dintre cele mai frecventate obiective turistice din capitala Marii Britanii, primeşte peste 1 milion de vizitatori străini în fiecare an.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

Latest Posts

Piaţa imobiliară din Marea Britanie a înregistrat cea mai mare scădere din 2009

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au scăzut cu 1,7% în mai, în comparaţie cu aprilie. Această scădere marchează cel mai mare declin...

8.7 milioane de angajați aflați în șomaj tehnic primesc ajutor financiar în Marea Britanie

8.7 milioane de angajați aflați în șomaj tehnic primesc ajutor financiar de la guvern în cadrul Coronavirus Job Retention Scheme, anunță HMRC.

Purtarea măştilor în transportul în comun din Marea Britanie va deveni obligatorie

Acoperirea feţei va deveni obligatorie începând din 15 iunie pentru britanicii ce folosesc transportul în comun, de la autobuze şi metrou până...

Protestele antirasiste continuă la Londra (video)

Protestele legate de moartea lui George Floyd cuprind Europa. La Londra, mii de manifestanţi au scandat miercuri „Black Lives Matter” („Viaţa negrilor...

Top citite

Premier League se reia pe 17 iunie, după o pauză de trei luni

Premier League, cel mai puternic campionat de fotbal din lume, se va relua în data de 17 iunie.

Coronavirus a schimbat modul în care românii își caută loc de muncă

Pandemia de coronavirus a schimbat radical modul în care românii evaluau locurile de muncă disponibile pe piață. Platformele de angajare au dezvăluit...

Mesajele rasiste pe site-ul Amazon din Marea Britanie

Amazon a eliminat mai multe mesaje rasiste, după ce acestea au apărut pe site-ul din Marea Britanie . Compania...