17.3 C
London
Sunday, June 19, 2022
17.3 C
London
Sunday, June 19, 2022

Căt de potabilă este apa de la chiuvetă în UK

Căt de potabilă este apa de la chiuvetă în UK versus apa din sticlă de plastic pe care o cumpărăm. Comparații și câteva cuvinte despre acest subiect.

Sistemul de filtrare al apei în Marea Britanie s-a modernizat foarte mult, iar în emisiunile televizate apa de la chiuvetă apare ca un fel de reclamă “trecătoare” pentru consumatori.

Din această cauză se pune în balanță și costurile pe care cetățenii de rând încă aleg să cumpere apa la sticle de plastic, scoțând din buzunar de aproape 1000 de ori mai mult decât dacă ar bea pur și simplu apă de acasă.

- Advertisement -

La începutul anilor 2000 se făcea campanie la mod agresiv privind apa la doze cu cea de acasă, iar specialiștii în domeniul apei la doze argumentau cu fel și fel de elemente naturale sau adaosuri privind protecția mediului și a celor care consumă frecvent.

Totuși, dacă se ia în balans tipurile de ape la doze și prețurile diferite ale acestora, ajungem la concluzia că firma de renume din LondraThames Water” cam are dreptate în privința consumului de apă la chiuvetă în special din cauza concentrației mare de CO2 (dioxid de carbon) cu valoarea de aproape 83 grame la 500 ml care o conține apa îmbuteliată. În plus, Anglia este recunoscută pentru promovarea produselor “green” din cauza mai ales a poluării masive la nivel național. P

entru a nu intra în conflicte cu producătorii de ape la doze, firmele de apă potabilă la chiuvetă din UK practic fac o campanie indirectă la consumul acesteia în casele oamenilor din pricina reciclării sticlelor de plastic la numai un sfert din cât se produce.

De ce nu se spune acest lucru?

Pentru că interesul economiei în general este de a se împăca cumva și “capra și varza“, cum spune o veche vorbă românească. Un dezavantaj al apei de la chiuvetă comparativ cu apa la doze este că organismul uman s-a obișnuit cu gustul celei de la doze.

De asemenea, apa de la chiuvetă își schimbă gustul în câteva ore din momentul în care a curs intr-un recipient, fie acesta și închis etanș și luată de exemplu intr-o deplasare mai lungă.

Pe când apa îmbuteliată rezistă mult mai mult în aceeași stare a gustului în general chiar și atunci când este sau rămâne deschisă sticla și este expusă factorilor de mediu și temperatură.

Specialiștii sunt de părere că nici o apă nu este mai bună decât alta, fie îmbuteliată sau de la chiuvetă.

Însă oamenii s-au obișnuit cu apa îmbuteliată și din pricina folosirii apei de la chiuvetă nu tocmai in condiții de igienă la nivel acceptabil.

Iar aceste exemple ca, vase nespălate lăsate în chiuvetă, murdărie împrejurul chiuvetei, șobolani ce se mai perindă prin casele oamenilor și multe altele, fac cetățenii din UK să șovăie comparativ cu apa îmbuteliată de larg consum.

Material făcut de Oliver Armand Superblackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: