6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021
6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021

Casele din Marea Britanie, mai scumpe cu 6,5%

Prețurile caselor din Marea Britanie sunt cu 6,5% mai mari decât în ​​urmă cu un an, ceea ce reprezintă cea mai rapidă creștere din ultimii șase ani, a declarat Nationwide, scrie BBC.

Această creștere a avut loc în contextul în care piața imobiliară a rămas „robustă”, în ciuda efectelor economice ale pandemiei de coronavirus, a spus creditorul.

- Advertisement -

Prețurile locuințelor au fost cu 0,9% mai mari în noiembrie decât în ​​octombrie, proprietatea medie fiind evaluată la 229.721 GBP, potrivit Nationwide.

Chiar și așa, se așteaptă ca această creștere să încetinească în perioada următoare.

Prețurile locuințelor au crescut într-un ritm relativ rapid în multe părți ale Marii Britanii la sfârșitul verii și al toamnei, deoarece unii oameni au căutat o schimbare a stilului de viață sau mai mult spațiu pentru a lucra de acasă.

De asemenea, a existat o cerere al cărei trend a început în primul lockdown, iar unii cumpărători au căutat să profite de reducerile fiscale în diferite părți ale Regatului Unit.

Cu toate acestea, Robert Gardner, economistul șef al Nationwide, a declarat că regresul economic din cauza Covid va fi simțit în cele din urmă și pe piața imobiliară.

Perspectivele rămân extrem de incerte și vor depinde în mare măsură de evoluția pandemiei și de măsurile de reducere a acesteia, precum și de eficacitatea măsurilor politice implementate pentru a limita daunele aduse economiei în ansamblu“, a spus el.

Activitatea pieței imobiliare va încetini probabil în trimestrele următoare, poate brusc, dacă piața muncii slăbește așa cum se așteaptă, mai ales odată cu expirarea „stamp duty holiday” la sfârșitul lunii martie“.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: