2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Căsătoria cuplurilor gay din Marea Britanie în legalitate

[quote_box_center]Cuplurile gay din Marea Britanie se pregătesc pentru momentul special în care îşi vor spune jurămintele de căsătorie, imediat ce legea care permite căsătoria persoanelor de acelaşi sex va intra în vigoare[/quote_box_center].

Mai multe cupluri se întrec pentru a câştiga titlul de prima pereche gay căsătorită din Anglia şi Ţara Galilor.

- Advertisement -

Pe fondul atmosferei generale de acceptare şi bunădispoziţie, numeroase cupluri homosexuale din Marea Britanie fac ultimele pregătiri pentru ceremoniile legale, după ce şi-au programat deja apariţia în faţa ofiţerilor de stare civilă, scrie „The Daily Mail” pe pagina sa online.

Legea căsătoriei persoanelor de acelaşi sex, care a fost aprobată în luna iulie 2013, va intra în vigoare începând cu miezul nopţii. Marea Britanie legalizează căsătoriile gay la 13 ani după Olanda şi la patru ani după Argentina, ţară catolică, notează publicaţia britanică.

[pull_quote_center]Foarte puţine ţări permit cetăţenilor lor gay şi lesbiene drepturi egale de căsătorie (precum cetăţenii heterosexuali) iar noi credem că această schimbare (din Marea Britanie) va oferi speranţă şi putere homosexualilor şi lesbienelor din Nigeria, Uganda, Rusia, India şi oriunde altundeva în lume unde lipseşte egalitatea, iar oamenii sunt pedepsiţi pentru orientarea lor sexuală[/pull_quote_center]a declarat Peter McGraith, unul dintre britanicii care aspiră împreună cu partenerul lui la titlul de primul cuplu gay căsătorit din Anglia şi Ţara Galilor.

Biserica Angliei a anunţat că nu se va mai opune căsătoriilor membrilor gay din congregaţia sa şi că va accepta noua lege. Această schimbare, însă, a provocat controverse în interiorul Bisericii, iar luna trecută mai mulţi preoţi au încercat să boicoteze oficializarea căsătoriilor gay de către episcopii britanici. Tentativa lor a fost totuşi criticată de susţinătorii legii, de asemenea membri ai Bisericii.

Un sondaj realizat de postul BBC Radio 5 Live, pe un eşantion de 1.007 de persoane,  a dezvăluit că unul din patru britanici ar refuza invitaţia la o nuntă gay, 26% dintre cetăţenii Regatului opunându-se legii. Pe de altă parte, 68% dintre britanici susţin legea căsătoriei cuplurilor gay.

Însuşi premierul britanic David Cameron a criticat oponenţii legii şi a declarat că „nu doreşte să vadă că iubirea oamenilor nu poate fi înfăptuită din cauza unei legi”, relatează „The Daily Mail”.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: