9.7 C
London
Monday, November 15, 2021
9.7 C
London
Monday, November 15, 2021

Cărţile româneşti ajung în Librăria din Londra

[quote_box_center]Cu ocazia Târgului Internaţional de Carte de la Londra (8-10 aprilie), va fi inaugurat, pe 10 aprilie, primul punct de vânzare a cărţii româneşti din Marea Britanie, la Librăria Europeană, situată în centrul capitalei britanice[/quote_box_center]

Colţul românesc, care completează colecţiile în limbile franceză, italiană, germană, spaniolă şi portugheză ale librăriei, va cuprinde cărţile marilor clasici şi ale autorilor interbelici, dar şi cele mai vândute titluri din literatura contemporană, cărţi de poezie, cărţi pentru copii, albume de artă, instrumente filologice şi de învăţare a limbii române, precum şi audiobookuri şi CD-uri.

- Advertisement -

Cele peste 100 de titluri de pe „rafturile româneşti“ provin de la Editura ICR, dar şi de la alte edituri cunoscute din România. Acest fond este completat cu o colecţie mult mai mare, accesibilă spre vânzare online, la adresa www.romanianbookshop.co.uk, creată, de asemenea, cu această ocazie şi operată de European Schoolbooks (compania care deţine Librăria Europeană şi unul dintre cei mai mari distribuitori de carte în original din Marea Britanie).

Secţiunea românească va fi inaugurată de Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), Ion Jinga, ambasadorul României în Regatul Unit, Frank Preiss, directorul general al European Schoolbooks, şi Dorian Branea, directorul ICR Londra.

Într-un interviu acordat Mediafax, în luna decembrie, preşedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, afirma: vom inaugura o secţiune de carte românească în Librăria Europeană, care este lângă Piccadilly Circus (Londra, n.r.), şi librăria aceasta este specializată în carte europeană în original.

Colegii noştri de la ICR Londra au luat legătura cu managerii acestei librării, am convenit să le punem la dispoziţie mai întâi cărţi editate de editura ICR, spre vânzare, noi putem face o donaţie iniţial pentru un anumit număr, pentru promovare, dar, tot în conformitate cu legea, putem apoi să vindem, încasând banii şi vărsându-i în bugetul ICR.

[pull_quote_center]Vom deschide secţiunea cu volume de ficţiune şi non-ficţiune, cărţi pentru copii, cele mai reprezentative volume din marii clasici, dicţionare, albume cu imagini din România, cărţi de bucate, DVD-uri cu cele mai reprezentative filme româneşti, cărţile traduse în limba engleză[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: