13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Cartea cu cele mai rapide vânzări din Marea Britanie, în ultimul deceniu

Scenariul piesei de teatru ”Harry Potter and the Cursed Child”, lansat de curând sub forma unui volum tipărit, a devenit cartea cu cele mai rapide vânzări din Marea Britanie, în ultimul deceniu, informează bbc.com citat de news.ro.

Acest volum s-a vândut deja în peste 680.000 de copii în primele trei zile după lansare. Precedentul record britanic la această categorie aparţinea volumului ”Fifty Shades of Grey”, care s-a vândut în 664.478 de exemplare în prima săptămână după lansare, în 2012.

Dacă îşi va menţine acest ritm, ”Harry Potter and the Cursed Child” are mari şanse de a urca pe locul al doilea în topul cărţilor cu cele mai mari vânzări în prima săptămână după lansare.

- Advertisement -

Acest record este deţinut de volumul ”Harry Potter and the Deathly Hallows”, potrivit The Bookseller.

Acel roman, ultimul din seria ”Harry Potter”, s-a vândut în 1,8 milioane de copii – alături de cele 780.000 de copii ale versiunii pentru cititorii adulţi – în prima săptămână după lansare, în 2007.

Harry Potter and the Cursed Child” a devenit, totodată, scenariul cu cele mai rapide vânzări în primele zile după lansare, potrivit reprezentanţilor editurii Little, Brown.

Aceeaşi carte a vândut şi peste 2 milioane de copii tipărite în America de Nord în primele două zile după ce a fost lansată, precizează editura Scholastic.

Criticii literari s-au plâns însă că scenariul acestei piese de teatru reprezintă ”o experienţă incompletă”, iar povestea are nevoie ”de a fi văzută”. Cu toate acestea, criticii de teatru au oferit acestui spectacol, ce a avut premiera la Londra la sfârşitul lunii iulie, scorul maxim – cinci stele.

Spectacolul de teatru, pus în scenă la un teatru din Londra, este deja sold-out. Din acest motiv, organizatorii au anunţat că vor pune în vânzare un nou calup de 250.000 de bilete, joi.

Cu un scenariu scris de Jack Thorne şi aprobat de J.K. Rowling, autoarea seriei literare ”Harry Potter”, spectacolul de teatru ”Harry Potter and the Cursed Child” îl prezintă pe vrăjitorul Harry Potter la o vârstă adultă, căsătorit şi cu trei copii, care lucrează la Ministerul Magiei, dar şi venturile prin care trec fiii lui Harry Potter şi Draco Malfoy – Albus respectiv Scorpius.

Spectacolul ”Harry Potter and the Cursed Child” , regizat de John Tiffany, a avut premiera pe 30 iulie.

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume, care a devenit celebră cu romanele din seria ”Harry Potter”. Această franciză literară include şapte volume, care au fost traduse în 67 de limbi şi s-au vândut în peste 450 de milioane de copii. Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcedigi24

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: