9.2 C
London
Friday, October 22, 2021
9.2 C
London
Friday, October 22, 2021

Carnavalul Notting Hill din Londra a fost anulat

Carnavalul Notting Hill programat anual în cartierul cu același nume din Londra, Marea Britanie, a fost anulat în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus.

Este pentru prima oară în istoria de 54 de ani a acestui carnaval când festivitățile la care participau anual sute de mii de persoane a fost anulat, notează TimeOut.

- Advertisement -

Este cea mai tristă veste pentru toți: Carnavalul Notting Hill a fost anulat pentru prima dată în istorie”, au anunțat, joi, organizatorii carnavalului.

Astfel, cel mai mare festival stradal din Europa a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, cu toate că organizatorii au sperat până în ultimul moment ca acesta să se poată desfășura la temenul stabilit, 30-31 august 2020.

În schimb, organizatorii au afirmat că speră să planifice un eveniment alternativ pentru „a aduce spiritul carnavalului la oameni în siguranţa caselor lor şi să-i facă să se simtă conectaţi şi angajaţi”.

Evenimentul anual a început în 1959 la St. Pancras – în nodul Londrei – cu scopul de a impulsiona relaţiile dintre muncitorii britanici şi cei caraibieni.

În 1966, carnavalul s-a mutat în cartierul Notting Hill, iar de atunci popularitatea sa nu a încetat să crească.

Evenimentul s-a transformat într-o mare celebrare multiculturală, cu un impact economic estimat la 93 de milioane de lire pentru capitala britanică.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: