9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Cariera în marketing online a unui roman la Londra (video)

Cariera în marketing online a lui Marius Deak, Founder & CEO Avandor Consumer Profiling, a început în urmă cu 21 de ani când a fost implicat în construirea primei reviste online.

Un an mai târziu era webmaster oficial al României la Jocurile Olimpice de la Atlanta (SUA). Este unul dintre primii oameni  ai marketingului digital, de pe vremea când domeniul se inventa.
Pasiunea sa a început de pe băncile şcolii. “În liceu am avut foarte multă treabă, profesional vorbind, pe lângă partea cu învăţatul. Am făcut prima revistă electronică publicată pe internet, din Europa Centrala şi de Est. Tot în perioada aceea mergeam şi ţineam cursuri prin alte licee, şcoli, despre cum să-şi facă liceele site-urile, cum să folosească internetul” povesteşte Marius Deak.

„Spun eu ca e ca in pescuit, in digital marketing. Tu stii ce undite ai, cum le-ai pus, cum le arunci in apa, dar exista luciul apei si nu stii ce e dedesubt. Eu fiind pescar amator.

- Advertisement -

Startup-ul pe care l-am creat cumva o sa stie ca pestele asta a mai tras la undita asta. Sau clientul asta a fost pe site si s-a uitat la acest produs. Este un monstru de platforma”, asa isi descrie Marius Deak noua companie pe care a fondat-o in urma cu doi ani si pentru care isi face bagajele sa se mute la Londra, impreuna cu familia.

Compania Avandor este „o companie cu capital strain, infiintata si functionala la Londra, cu sediul central la Londra”, mai spune Marius Deak

După liceu a intrat la Politehnică, dar a renunţat după trei ani,am renunţat din mai multe motive.

În primul rând pentru că, din punct de vedere profesional, eu eram la un nivel mult mai sus decât ce se preda în facultate.

Eu fondasem deja Green Pixel şi mă ocupam de ea (îmi ocupa cel mai mult timp) şi în afară de asta mai lucram şi pentru rectoratul Politehnicii- era reţeaua naţionala de comunicaţii pentru şcoli, licee şi făceam parte din echipă. Eram destul de avansat, iar la Politehnică pe vremea aceea, când te duceai şi deschideai un calculator era ceva, cum să-ţi spun, mult depăşit. Aşa cum azi ne gândim la calculatoarele cu cartele de pe vremuri, prin 1998 noi faceam internet şi comunicaţii, site-uri de web, iar la Politehnică aveam nişte ecrane monocrom.

în 1999 am înfiinţat o agenție de digital marketing, una dintre puţinele agenţii dintre cele înfiinţate în perioada aceea, s-a întâmplat următorul fenomen. În 2001, Green Pixel era premiată agenţia web a anului. În aceeaşi perioadă eu renunţam la Politehnica şi am zis că dacă fac marketing.

Green Pixel a pornit din start cu patru angajaţi, aproximativ o mie de dolari şi multă ambiţie. Aceea de a avea mână liberă să-şi pună în practică proiectele.

Înainte de a avea primul proiect antreprenorial, lucram la un internet provider şi coordonam departamentul de construit site-uri. Pe vremea aceea, internet-providerii făceau site-urile. La un moment dat îmi vine o idee antreprenorială: am vrut să fac un site inovativ şi mi s-a spus NU. Peste câtva timp am venit cu site-ul făcut. E gata, îl punem online şi hai să-l promovăm!!. Şi mi s-a mai spus o dată: NU. Drept pentru care am hotărât că îmi voi face propria firmă pentru ca atunci când voi avea o idee să o pot pune în practică

Compania Green Pixel s-a dovedit a fi profitabilă de la început, chiar dacă fostul angajator i-a spus că se va întoarce cu coada între picioare atunci când va da de greu. “Când Green Pixel a împlinit zece ani, am făcut o mare petrecere într-o locaţie destul de scumpă din Bucureşti la care a fost invitat şi omul pentru care muncisem în timpul când eram student la Politehnică. Am rămas în bune relaţii, dar povestea mi-a plăcut mult.”, mai spune Marius Deak.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: