15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Cancelarul austriac Christian Kern a afirmat că Marea Britanie va trebui să plătească 50 de miliarde de lire în urma Brexit-ului

Cancelarul austriac Christian Kern a afirmat într-un interviu pentru Bloomberg că Marea Britanie ar trebui să plătească Uniunii Europene în jur de 50 de miliarde de lire pe post de “factură pentru Brexit”.

Kern devine, astfel, primul lider al unui stat din Uniune care avansează o sumă clară în discuțiile despre ce va presupune ieșirea din UE a Regatului Unit, transmite Politico.

Factura ar fi de aproximativ 60 de miliarde de euro, după calculele Comisiei Europene, iar aspectul va face parte din negocierile pentru Brexit“, a spus cancelarul Austriei.

Suma include angajamentele financiare luate deja de Londra în cadrul proiectelor europene și a pensiilor pentru oficialii Uniunii, potrivit Bloomberg, informează Agerpres.

anunturiuk.com Cancelarul-austriac-Christian-Kern
Cancelarul Christian Kern
- Advertisement -

a recunoscut că sunt bani pe care e posibil ca Guvernul britanic să nu îi poată da.

Votanților britanici li s-a spus că se vor economisi mulți bani și cred că oamenii vor resimți o anumită dezamăgire, precum și frustrare, când vor vedea că se va întâmpla exact pe dos“, a afirmat politicianul austriac.

Secretarul britanic pentru comerț, Liam Fox, a caracterizat drept “absurdă” ideea că Regatul Unit trebuie să restituie Uniunii sume mari de bani.

El a afirmat că guvernul nu va plăti pentru niciun proiect european semnat după luna noiembrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceromaniatv

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: