13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Canada a anunțat condițiile pentru a păstra relațiile cu Marea Britanie

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat că dorește un acord comercial cu Regatul Unit după ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Vom continua să căutăm modalități de întărire a relațiilor noastre comerciale” cu Londra, a spus Trudeau într-o conferință de presă.

Regatul Unit rămâne un prieten, un aliat și un partener economic și vom conlucra, desigur, pe durata tranziției“.

Prim-ministrul a reamintit importanța acordului de liber schimb între Canada și Uniunea Europeană (CETA), negociat înainte de declanșarea Brexit.

Regatul Unit este cel mai mare partener economic al Canadei în Europa.

- Advertisement -

Schimburile bilaterale sunt la nivelul de 17,8 miliarde de dolari anual, iar un acord comercial bilateral a fost deja menționat ca posibilitate de către ministrul britanic pentru comerțul exterior, Liam Fox, în ianuarie.

Omologul său canadian, Francois-Philippe Champagne, a apreciat că negocierea unui astfel de acord este prematură, dar CETA poate fi o bază solidă pentru conturarea viitoarei înțelegeri.

Chiar dacă nu poat avea loc negocieri oficiale înainte de ieșirea efectivă a Regatului Unit din UE, între Londra și Ottawa au avut deja loc contacte. Canada este membră a Commonwealth, iar regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este oficial șeful statului.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: