8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022
8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Campionul Gabriel Gorun la cules de cartofi în Marea Britanie

Ocupant de două ori consecutiv al locului trei la Campionatele Naţionale de Maraton, Gabriel Gorun (25 ani) a renunţat la atletism pentru a da curs unei oferte de muncă în Anglia, unde va culege cartofi, struguri sau căpşuni.

În România, la campionatele naţionale de maraton de anul trecut nu s-au câştigat bani. Doar “faimă” şi o medalie şi un tricou. Nu e ca în SUA, unde în 2013 primele trei locuri au fost premiate cu 25.000, 15.000 respectiv 10.000 de dolari. Acesta este şi motivul pentru care olteanul Gabriel Gorun, de două ori ocupant al poziţiei a treia la Campionatul Naţional de Maraton (în 2013 cu 2.29.47), a renunţat la atletism.

- Advertisement -

[quote_box_center]Am ajuns la o anumită vârstă şi mă gândesc că o să mă las de atletism într-un final şi că o să vreau să-mi întemeiez o familie. Cu ce?[/quote_box_center], ne-a spus amărât sportivul născut în Mătăsari, Gorj.

În 2013 a luat 1.700 de lei

[pull_quote_center]Anul trecut am primit 1.700 de lei. Eu indemnizaţie de efort nu iau pentru că am cazare şi masă asigurate la Târgu Jiu. Mi-am mai suplimentat puţin veniturile cu bani din curse neoficiale cum a fost Semi-maratonul Vârşlilor (n.r. – locul I, 800 de lei) sau Corcova Trail Race (n.r. – locul I cu echipa, 300 de lei)[/pull_quote_center], a continuat atletul.

[quote_box_center]Cât a fost, a fost frumos! Mai ales momentele când câştigi un concurs sau când te clasezi bine. Am început să alerg în clasa a 10-a, iar din a 11-a a devenit mai serios în momentul când m-am mutat la liceul sportiv din Târgu Jiu. Cred că am luat decizia cea mai bună în ce mă priveşte. Am aplicat şi am fost acceptat la o firmă care plasează lucrători în agricultură în Anglia şi o să plec acolo în martie. O să facem orice muncă care nu poate fi rezolvată cu ajutorul maşinilor. Vom culege cartofi, struguri sau căpşuni[/quote_box_center], ne-a spus Gorun, care ar putea primi un salariu de peste 1.200 de lire pe lună.

 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: