10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Calitatea ridicată unei “făbricuțe” de mezeluri din Ilford „Afumăm carnea doar cu lemn de fag”

Un român stabilit în Marea Britanie a deschis două magazine românești și o făbricuță de mezeluri în Ilford.

După trei ani petrecuți în construcții, Daniel Cocora s-a hotărât că este timpul să pună pe picioare o afacere. Strânsese ceva bani, iar în România lucrase în comerț. Soția era angajată la un magazin românesc din Ilford și astfel a auzit că patronii vor să vândă afacerea. „Așa că am strâns bani, ce mai aveam noi, ce ne-au mai dat părinții și astfel am reușit să îl cumpărăm.”

A investit mult în magazin până să îl aducă la standardele pe care și le dorea. Apoi, a urmat carmangeria. „Carmangeria ne-am hotărât să o facem pentru că cele mai vândute produse erau mezelurile”, spune Daniel Cocora, pentru ziarulromanesc.net.

Cumpăram de la depozite și am zis că e mai bine să avem produsele noastre, așa că am luat toate utilajele. Inițial, am vrut să facem mezeluri și preparate din carne doar pentru magazinul nostru. Apoi am început și distribuția. Acum nu mai facem distribuție pentru că nu mai avem timp, dar majoritatea magazinelor românești din estul Londrei vin și iau de la noi.

- Advertisement -

Despre produsele care ies din „făbricuța” de mezeluri, așa cum o alintă patronul Cocora, s-a dus vestea. Asta pentru că oamenii și-au dat seama de calitatea ridicată:

Nu folosim mașină de injectat. Noi afumăm carnea cu lemn de fag pe care îl aducem din Germania, așa cum se face acasă, la curte. Ținem la calitate. Normal că ar ieși mai ieftin dacă s-ar folosi chimicale, dar eu am făcut un business pe termen lung. Dar și așa, ca preț suntem cam sub toți distribuitorii din Anglia. Preferăm să câștigăm mai puțin, dar constant

De curând, Daniel Cocora a deschis și cel de-al doilea magazin, la 10 minte de primul. Este un magazin mai micuț, o băcănie de cartier.

Oamenii care locuiesc lângă gară nu mai veneau până la magazinul mare dacă aveau cumpărături puține de făcut. Așa că am găsit un loc și am mai deschis un magazin pe care îl aprovizionăm tot cu produsele noastre.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: