2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Cainii maidanezi din Romania pleaca in Marea Britanie

[quote_box_center]Trei iubitoare de animale din Marea Britanie au salvat mai multi caini de la o moarte crunta in Romania si ii duc acum in Marea Britanie[/quote_box_center]
Luna trecuta, Jennifer Gilbert, de 36 de ani, din West Hill, Epsom, si Lisa Webster, de 40, din Sherwood Park Road, Sutton, au ajuns in Romania pentru a salva cat mai multi caini dintr-un adapost murdar din Fundulea, scrie Your Local Guardian.

Doua romance salvasera 200 de caini prinsi de hingheri si dusi intr-un adapost unde urmau sa fie eutanasiati daca nu erau adoptati in decurs de doua saptamani. Cele doua infiintasera un adapost propriu, insa pentru ca nu mai aveau bani l-au abandonat. Cainii traiau in mizerie crunta. Gilbert, asistenta de veterinar, a povestit ca acesti caini “au trecut de la un iad la altul. Mirosul de acolo era coplesitor. Nu aveau ferestre, aer. Cainii zaceau acolo”.

- Advertisement -

Britanicele au cumparat medicamente, au construit tarcuri afara, au hranit cainii si au dezinfectat adapostul. Impreuna cu Rachael Welch, care le ajuta cu strangerea de fonduri, femeile aduc acum in Marea Britanie 22 de caini din acest adapost si inca cinci de la un veterinar care i-a gazduit temporar.

Cainii au acum pasapoarte, au fost vaccinati si sunt pregatiti sa plece catre Marea Britanie pe 17 aprilie. Salvatoarele fac deja apel la britanici sa ii adopte.

[pull_quote_center]Am ajuns sa iubim fiecare caine din acel adapost. Cand esti acolo, te gandesti: Nu pot sa plec. A trebuit sa alegem pe cei care stiam ca vor fi animale bune de casa. Nu puteam sa-i lasam acolo[/pull_quote_center]

Femeile au dat cate 200 de lire pentru fiecare caine pentru a fi adus in Marea Britanie. Au cheltuit 2.000 de lire din propriul buzunar, restul fiind din donatii.

Gilbert a facut o activitate similara in Grecia in ultimii 17 ani si de asemenea in Thailanda, Hong Kong si alte locuri.

Gilbert a anuntat ca Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) intentioneaza sa ia cei 80 de caini lasati in urma de britanice si a facut un apel la donatii pentru constructia unui alt adapost, altfel cainii vor fi eutanasiati.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: