16.2 C
London
Tuesday, June 15, 2021

Bursele internaționale cresc la maximul ultimelor 10 săptămâni

- Advertisement -

Criza generată pe marile burse de coronavirus pare să dispară.

Piețele bursiere internaționale au crescut marți, urmate de bursele de mărfuri, investitorii ignorând tensiunile dintre China și SUA pentru a se concentra pe mai mult stimulii economici din China și o redeschidere a economiei mondiale, conform Mediafax.

- Advertisement -

Indicii FTSE din Marea Britanie și Nikkei din Japonia s-au evidențiat, cu câștiguri de 2,2%, în timp ce S&P 500 futures a atins a atins 3.000 pentru prima dată de la începutul lunii martie.

Primele tranzacții din Europa au urcat STOXX 600 la maximul a aproape 11 săptămâni.

Acțiunile companiilor din turism și de agrement au crescut aproape 6% după ce Spania a anunțat că turismul fără carantină va fi reluat luna viitoare, iar Germania a aprobat un plan de salvare de 9 miliarde de euro pentru Lufthansa.

Investitorii încearcă să fie optimiști și cred că totul va fi în regulă“, a declarat Christopher Peel, directorul de investiții al Tavistock Wealth.

Indicele MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific cu excepția Japoniei a urcat cu 1,7%.Coreea de Sud a închis cu un plus de 1,75% iar piața din China cu 1,1% mai mult, după ce banca centrală a țării a declarat că va consolida politica economică și va continua să impună reducerea ratelor dobânzilor la împrumuturi.

Dolarul a crescut față de yen, iar euro a câștigat până la 1,0939 dolari.

La bursele de mărfuri, aurul a crescut cu 0,2%, până la 1.733 dolari uncia.

Prețurile petrolului au fost împinse de redcuerea ofertei, așa că petrolul Brent a crescut cu 71 de centi, până la 36,24 dolari pe baril, iar petrolul american a câștigat 1,14 dolari, la 34,39 dolari/baril.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news