9.2 C
London
Friday, October 22, 2021
9.2 C
London
Friday, October 22, 2021

Bursele internaționale cresc la maximul ultimelor 10 săptămâni

Criza generată pe marile burse de coronavirus pare să dispară.

Piețele bursiere internaționale au crescut marți, urmate de bursele de mărfuri, investitorii ignorând tensiunile dintre China și SUA pentru a se concentra pe mai mult stimulii economici din China și o redeschidere a economiei mondiale, conform Mediafax.

- Advertisement -

Indicii FTSE din Marea Britanie și Nikkei din Japonia s-au evidențiat, cu câștiguri de 2,2%, în timp ce S&P 500 futures a atins a atins 3.000 pentru prima dată de la începutul lunii martie.

Primele tranzacții din Europa au urcat STOXX 600 la maximul a aproape 11 săptămâni.

Acțiunile companiilor din turism și de agrement au crescut aproape 6% după ce Spania a anunțat că turismul fără carantină va fi reluat luna viitoare, iar Germania a aprobat un plan de salvare de 9 miliarde de euro pentru Lufthansa.

Investitorii încearcă să fie optimiști și cred că totul va fi în regulă“, a declarat Christopher Peel, directorul de investiții al Tavistock Wealth.

Indicele MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific cu excepția Japoniei a urcat cu 1,7%.Coreea de Sud a închis cu un plus de 1,75% iar piața din China cu 1,1% mai mult, după ce banca centrală a țării a declarat că va consolida politica economică și va continua să impună reducerea ratelor dobânzilor la împrumuturi.

Dolarul a crescut față de yen, iar euro a câștigat până la 1,0939 dolari.

La bursele de mărfuri, aurul a crescut cu 0,2%, până la 1.733 dolari uncia.

Prețurile petrolului au fost împinse de redcuerea ofertei, așa că petrolul Brent a crescut cu 71 de centi, până la 36,24 dolari pe baril, iar petrolul american a câștigat 1,14 dolari, la 34,39 dolari/baril.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: