10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Burse în Marea Britanie pentru elevii de liceu din Romania

Elevii care sunt în cel de-al doilea an de liceu pot aplica pentru programul de burse organizat de Junior Achievement România, care le asigură un an de studiu la un liceu din Marea Britanie în perioada 2017-2018, având asigurate taxa școlară anuală, cazarea și cheltuielile de masă.

Înscrierile pentru o nouă ediție a programului au fost deschise și elevii pot aplica până pe 25 noiembrie, pe pagina organizației Junior Achivement, care se ocupă de acest program. Anunțul privind selecția liceenilor a fost publicat și de Inspectoratul Școlar Județean Dolj.anunturiuk.com junior-achievement-romania

Pentru a aplica, elevii trebuie să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent în clasa a X-a, și să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie. Vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2017, între 16 ani și 17 ani și șase luni.

- Advertisement -

De asemenea, venitul părinților pe acest an trebuie să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 de lire. Elevii pentru care venitul părinților depășește suma maximă pot aplica pentru o bursă parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.

Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Parcurgerea unor examene de diferență va fi necesară, în funcție de materiile studiate în Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcegds

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: