6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Bucătarul unui spital face o confesiune brutală

Bucătarul unui spital din Marea Britanie le-a mărturisit jurnaliștilor de la Daily Mail despre felul în care este pregătită mâncarea în unitatea medicală. Declarațiile lui scot la iveală neregulile din cantina unde se gătesc mesele pacienților.

[quote_box_left]Pacienții îmi spun că n-ar da mâncarea asta nici la porci și au dreptate[/quote_box_left], își începe mărturia bucătarul.

- Advertisement -

[pull_quote_center]În urmă cu doar câțiva ani îmi începeam lucrul tocând legume, punând carne în cuptor, iar pe plită făceam sosul, mirosul se răspândea pe coridoare, iar asta îi ajuta pe pacienți să aibă un apetit crescut[/pull_quote_center], își amintește bucătarul.

[quote_box_center]Acum încălzesc o bucată de carne congelată porționată deja. După ce zace în apă, pierzându-și toată aroma, când e pusă la încălzit se arde pe margini și devine maronie. Deloc suprinzător, majoritatea mâncării ajunge la gunoi pentru că nimeni nu o mănâncă[/quote_box_center] mai spune el.

Preparată în această manieră, mâncarea își pierde majoritatea mineralelor și vitaminelor (…) nu mai este nicio deosebire între vită, pui sau carton” mai spune acesta.

[pull_quote_center]Ce mă supără cel mai mult este faptul că servim mâncare de nici o liră pacienților în vârstă. Știu că mereu vor fi constrângeri legate de buget, însă mâncarea bună, hrănitoare este cel mia simplu mod de a-i ajuta pe oamenii bolnavi[/pull_quote_center], concluzionează bucătarul britanic.

Un studiu arată că peste nouă milioane de porții de mâncare din spitalele britanice rămân nemâncate și ajung la gunoi, astfel încât, deși tăierile de buget au fost menite să direcționeze findurile spre lucruri indispensabile, pacientul rămâne slab alimentat.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: