5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021
5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021

Britanicii stocheaza bani, pe fondul incertitudinilor privind Brexitul

Depozitele personale ale britanicilor s-au majorat cu 32,4 miliarde de lire sterline in primele 11 luni ale acestui an, comparativ cu cresterea de 19,8 miliarde de lire sterline inregistrata in perioada similara a anului trecut, un semn ca britanicii se pregatesc sa faca fata unor incertitudini economice, arata datele publicate de Asociatia bancherilor britanici (BBA), informeaza Bloomberg.

Atat investitorii, cat si deponentii britanici, au fost zguduiti de rezultatul referendumului din luna iunie privind iesirea din Uniunea Europeana, care a determinat Banca Angliei sa reduca dobanda de baza la minimul istoric de 0,25%.

Chiar daca pana acum economia britanica a rezistat destul de bine, majoritatea economistilor se asteapta la o incetinire in 2017 pe masura ce companiile vor incerca sa obtina o imagine mai clara asupra relatiei viitoare a Marii Britanii cu spatiul comunitar.

- Advertisement -

Am vazut cum depozitele personale au crescut mai puternic in ultimele luni pe masura ce consumatorii au decis sa stocheze numerar in absenta unor oportunitati de investitii lichide cu randamente mari. Cresterea depozitelor personale ar putea sugera de asemenea ca populatia vrea sa isi creasca rezervele de numerar in contextul unor posibile incertitudini economice“, a declarat economistul sef al BBA, Rebecca Harding.

Un raport separat al bancii Halifax sugereaza ca pretul caselor din Marea Britanie ar putea inregistra doar o crestere modesta in 2017, in contextul incetinirii ritmului de crestere a economiei si al relansarii inflatiei. De asemenea, banca se asteapta ca cererea de locuinte sa scada in 2017.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: