18 C
London
Monday, June 27, 2022
18 C
London
Monday, June 27, 2022

Britanicii şi-au sporit patrulele dupa ce mai multe bărci cu migranți au traversat Canalul Mânecii

Britanicii şi-au sporit patrulele în Canalul Mânecii, după ce, în ultimele zile, pe ţărmul Marii Britanii au ajuns mai multe bărci cu migranţi.

Ministrul de interne de la Londra a decretat zilele trecute un “incident major“.

Duminică a discutat la telefon cu omologul francez despre găsirea unor soluţii pentru oprirea migranţilor disperaţi. Aceştia îşi riscă viaţa la bordul unor bărci gonflabile nesigure.

- Advertisement -

O bărcuţă abandonată în portul britanic Dover a fost adusă în Marea Britanie cinci migranţi. Un britanic care îşi plimba câinele nu a fost deloc uimit când a descoperit-o.

Localnic: ”Migranţii care ajung pe această plajă şi pe care îi întâlnim adesea ne întreabă un singur lucru: unde e secţia de poliţie? Celălalt cuvânt pe care îl ştiu e azil.”

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/

Doar în ziua de Crăciun, 40 de migranţi, în majoritate sirieni, au traversat Canalul Mânecii pornind din nordul Franţei.

Vineri, 12 migranţi au ajuns în Marea Britanie, iar duminică, şase iranieni au fost descoperiţi pe o plajă din Kent.

Numărul migranţilor ajunşi pe pământ britanic din noiembrie trece de 200.

Corespondent Sky News: “Aceste stânci albe se pot vedea de pe ţărmul Franţei, făcând ca Marea Britanie să pară mai aproape decât e de fapt. Asta îi ajută pe traficanţi să-i convingă pe oameni că e vorba de o călătorie uşoară.”

Alarmat de situaţie, ministrul britanic de interne şi-a scurtat vacanţa de sărbători şi s-a întors la lucru. Iar ministul imigraţiei a făcut o vizită la Dover pentru a discuta cu cei de la Paza de Coastă.

Caroline Nokes, ministrul imigrației “Trebuie să continuăm colaborarea cu autorităţile franceze, să ne asigurăm că oamenii sunt împiedicaţi să plece de pe plajele din nordul Franţei.

Parlamentarii britanici au cerut guvernului să sporească de urgenţă patrulele în Canalul Mânecii, aducând două ambarcaţiuni care se află în Mediterană.

Există însă temeri că această măsură îi va încuraja pe migranţi.

Andy Roberts, fost ofiter al pazei de coastă “Dacă aducem mai multe vase de patrulă, atunci migranţii se vor simţi mai în siguranţă şi vor fi încurajaţi. O soluţie ar fi să se ajungă la o înţelegere cu francezii, ca să îi ducem înapoi în Franţa. Nu văd cum înmulţirea patrulelor îi va descuraja să părăsească plajele din Franţa.”

Ministrul britanic de interne se va întâlnit în ianuarie cu omologul său de la Paris. Acesta i-a dat asigurări că poliţiştii francezi sunt pe urmele traficanţilor de migranţi şi au destructurat o reţea importantă chiar luna trecută.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: